Otoci.net

Čet23052019

Zadnje dodano:22.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika

Glas otoka u Europi

Kandidat ste na listi Pametno - Unija Kvarnera. Jedini s cresko-lošinjskog otočja, a volite reći jedan od rijetkih s otoka uopće. Zašto je to važno?

Opširnije...

Sučić o decentralizaciji raspolaganja EU-sredstvima

Predizborne susrete s građanima je uoči izbora za Parlament EU u subotu imao Đanino Sučić iz Cresa, peti po redu kandidat na listi koalicije stranaka Pametno i Unija Kvarnera.

Opširnije...

Sindikalci prikupili 2050 potpisa na Lošinju i Cresu

Ukupno oko 2050 potpisa prikupljeno je na cresko-lošinjskom otočju za inicijativu "67 je previše", kojom združeni sindikati traže referendum na kojem bi se građani izjasnili žele li da ostane na snazi odredba o odlasku u mirovinu u dobi od 67 godina (ili do 41 godine prikupljenog staža) ili da se to vrati na 65 godina, odnosno za umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina.

Opširnije...

Predstavili se "Hrvatski suverenisti"

Koalicija pod nazivom "Hrvatski suverenisti" održala je predstavljanje u Malom Lošinju u sklopu kampanje uoči izbora za Parlament EU.

Opširnije...

Lomila se koplja oko cijene vrtića i POS-stanova

Nakon dulje stanke, još od 11. veljače, održana je sjednica Gradskog vijeća Cresa. Potrajala je gotovo četiri sata, nešto kraće za vijećnike Stjepana Vodenca i Sanju Tomić koji su već tijekom aktualnog sata odlučili napustiti sjednicu...

Opširnije...

U Cresu već oko 400 potpisa za referendum "67"

Zadovoljni dosadašnjim odazivom creski su sindikalci, koji ovaj tjedan prikupljaju potpise za inicijativu "67 je previše", kojom sindikati traže od Vlade da raspiše referendum za povratak dobnog praga za odlazak u mirovinu na 65 godina i umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina.

Opširnije...

I na Lošinju potpisivanje za "67 je previše"

U utorak je i u Malom Lošinju počelo prikupljanje potpisa za inicijativu "67 je previše" koju su pokrenule Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata.

Opširnije...

Creska delegacija na Danu Grada Umaga

Na proslavi povodom Dana Grada Umaga sudjelovala je i delegacija Grada Cresa.

Opširnije...

Polonio dobio najviše glasova

Na nedjeljnim izborima za vijeća nacionalnih manjina na području Lošinja glasala je 31 osoba na izborima za talijansku manjinu, a 14 osoba na izborima za srpsku manjinu.

Opširnije...

Grabar-Kitarović na spomeniku suprugovom rođaku, žrtvi NDH

Svoj je trodnevni otočni "đir" predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zaključila posjetom naseljima otoka Cresa.

Opširnije...

Grabar-Kitarović u Sv. Jakovu naručila "Lijepa li si"

Pred mještanima Svetog Jakova i članovima lošinjsko-creske podružnice Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine "Prsten", predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović priključila se glazbenom programu.

Opširnije...

Na današnji dan.....

23/5/1990

Ekipa općine Cres-Lošinj nastupila na tada vrlo popularnim "Igrama bez granica" u Bergamu, osvojivši 3. mjesto