Otoci.net

Uto19022019

Zadnje dodano:18.02.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji

Korak prema energetskoj neovisnosti

U prvoj turi, s još pet otočnih sredina u Europi, cresko-lošinjsko otočje počinje dovršavanje plana tranzicije prema tzv. čistoj energiji, odnosno orijentaciju na obnovljive izvore energije, izvijestio je dr. Ugo Toić iz Otočne razvojne agencije (OTRA).

Opširnije...

Skroman odaziv na mjerenja

I u veljači su višegodišnju praksu mjesečnih akcija mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka nastavili članovi Udruge dijabetičara u Malom Lošinju.

Opširnije...

Lošinjski par zaručio se na stadionu na Rujevici

Ivana Turkalj i Mario Bušić iz Malog Lošinja postali su zaručnici u poluvremenu subotnje nogometne utakmice između "Rijeke" i "Hajduka", na stadionu na Rujevici.

Opširnije...

Trajektima i katamaranima više, ostalim brodovima manje putnika

Linija Valbiska - Merag bila je druga po redu trajektna linija u Hrvatskoj prema broju prevezenih putnika u 2018. godini, a prva prema broju prevezenih vozila. Na toj je liniji prevezeno 1.178.572 putnika te 468.070 vozila.

Opširnije...

Mladi o ljubavi kroz glazbu i recitaciju

Prigodni program za Valentinovo, za trajanja velikog odmora, izveden je u školskoj zgradi u Cresu, uz sudjelovanje učenika gimnazije pri SŠ Ambroza Haračića i učenika OŠ Frane Petrića, koji dijele ovaj prostor.

Opširnije...

U velikoj vježbi sudjelovat će 450 vatrogasaca

U tijeku su organizacijske pripreme za veliku međunarodnu vatrogasnu vježbu "Cres MODEX" koja će se održati od 7. do 10. travnja na otoku Cresu. Tim povodom je u četvrtak održana javna tribina.

Opširnije...

Ponovo dozvoljeni posjeti u KBC-u

Ukinuta je zabrana posjeta pacijentima u KBC-u u Rijeci, uvedena potkraj siječnja u jeku epidemije gripe.

Opširnije...

Gradilište kolnika ograđeno, pješaci moraju okolo

Uoči radova na kolniku na glavnom trgu u Malom Lošinju, postavljene su ograde duž strana gradilišta.

Opširnije...

Branitelji posjetili zadarsko zaleđe

Branitelji s otoka Lošinja i Cresa prošli su vikend posjetili zadarsko zaleđe, povodom godišnjice vojne akcije "Maslenica", koja je izvedena početkom 1993. godine, a kojom je Hrvatska vojska omogućila uredniji promet iz Dalmacije prema ostatku Hrvatske i obratno.

Opširnije...

Na pikadu prikupljeno 2500 kn za novu udrugu

Dvije i pol tisuće kuna, prikupljene na dvama turnirima Pikado-kluba "Lošinj", predane su kao donacija novoj lošinjskoj udruzi "Ruka u ruci".

Opširnije...

Počinju radovi u središtu Malog Lošinja

U četvrtak počinju dugo najavljivani radovi na popravku kolnika na Trgu Republike Hrvatske u središtu Malog Lošinja, a zbog toga će na snazi biti privremena regulacija prometa.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

19/2/1961

Utemeljeno Turističko društvo u Martinšćici

19/2/1974

U brodogradilištu Lošinj izvršeno prvo dokiranje, broda "Buga"

19/2/1994

Ženska klapa "Teha" utemeljena u Cresu