Pet23032018

Zadnje dodano:22.03.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji

Bioraznolikost je bitna

Na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju postavljena je neobična izložba o biološkoj raznolikosti.

Opširnije...

Ususret važnim životnim odlukama

U prostoru Osnovne škole Marija Martinolića u Malom Lošinju, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, gostovala je Tamara Dukić. Gošća se obratila učenicima osmih razreda koji su tijekom cijele godine uključeni u projekt profesionalne orijentacije.

Opširnije...

Preminula Noyes Piccini Abramić

U 97. godini preminula je Noyes Piccini Abramić iz Malog Lošinja, učiteljica i nekadašnja predsjednica Zajednice Talijana Lošinja.

Opširnije...

Voda iz jezera umjesto one iz bočica

Svjetski je dan vode - 1993. godine su Ujedinjeni narodi uveli ovu manifestaciju, kako bi upozorili na važnost održivog korištenja ovog za život dragocjenog resursa.

Opširnije...

Jedan udario supa, drugi ovcu

O po jednoj neobičnoj i manje neobičnoj prometnoj nesreći - obje su se dogodile na otoku Cresu - izvijestio je primorsko-goranski MUP.

Opširnije...

Novosti u gospodarenju otpadom na području Grada Cresa i Malog Lošinja

Na temelju Zakona o održivom gospodarenju otpadom, prošle godine donesena je Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom prema kojoj je u siječnju ove godine donesena Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješovitog i biorazgradivog komunalnog otpada na području gradova Cresa i Malog Lošinja.

Opširnije...

Na ljeto novi mul na Malim Srakanama

Dvoje stalnih stanovnika, oni ljetnih, ali i potencijalni novi (povremeni) stanovnici Malih Srakana od ljeta bi trebali imati na raspolaganju novo pristanište.

Opširnije...

Barba Osipu poželjeli sretan 105. rođendan

Josip Anelić, barba Osip, danas ima 105 godina. Najstariji stanovnik Malog Lošinja, ali i šire, u svojem je domu na Bočacu danas imao brojne goste-čestitare.

Opširnije...

Po podatke o zdravlju došlo 30 građana

Tridesetoro građana pohodilo je ožujsku akciju mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka u organizaciji Udruge dijabetičara u Malom Lošinju.

Opširnije...

Krv dalo 53 Cresana

I u creskoj ožujskoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, održanoj u petak u prostoru Doma za odgoj djece, odaziv je bio nešto veći od planiranoga - krv je dalo 53 građana.

Opširnije...

Novi susret Cresa i Brčkog

U još jednom posjetu Brčkom u BiH, bilo je izaslanstvo Cresa - dodavši novu kockicu u mozaik suradnje ova dva grada.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

23/3/1940

Na Susku započeta gradnja tvornice ribljih konzervi, radila do kraja šezdesetih godina