Otoci.net

Sri24042019

Zadnje dodano:23.04.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji

Plastika - bolest planeta

Uoči Dana planeta Zemlje, koji se u svijetu obilježava 22. travnja, prigodni događaj organizirala je udruga "Idem i ja" na glavnom trgu u Malom Lošinju.

Opširnije...

Gradska delegacija posjetila spomenike

Delegacija Grada Malog Lošinja, odnosno Gradskog vijeća, postavila je vijence na spomenicima u Velom i Malom Lošinju povodom Dana oslobođenja otoka.

Opširnije...

Podijeljeno osamsto pinca

Dan uoči Uskrsa, na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju, predstavnici gradske uprave građanima i gostima Lošinja dijelili su pince.

Opširnije...

Vijenci u Cresu, Orlecu i Martinšćici

Dan uoči Dana oslobođenja, položeni su vijenci kod spomenika palim borcima u Cresu, Orlecu i Martinšćici. Ovim se činom održava sjećanje na travanj 1945. godine, kada su partizanske jedinice svladale nacifašističke okupatore i vratile otočje u sastav Hrvatske (do 1991. godine ujedno i Jugoslavije).

Opširnije...

Na obali Priko postavljena punionica za električne automobile

U pogon je puštena punionica za električne automobile na obali Priko, prva u Malom Lošinju namijenjena svim zainteresiranim korisnicima.

Opširnije...

DVD Cres: Za nas je vježba bila jedinstveno iskustvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cres, na čijem je terenu prošli tjedan održana velika međunarodna vatrogasna vježba "Modex Cres 2019", uputilo je priopćenje nakon što su se slegli dojmovi...

Opširnije...

Ove subote hodanje s blagdanskim motivom

I ove subote bit će na Lošinju održana šetnja "Hodanjem do zdravlja" koju priređuje ovdašnja ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Opširnije...

Ulje s Cresa predstavljeno u Varaždinu

Cresko maslinovo ulje predstavljeno je prošli vikend na Danu zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda u Varaždinu, na Franjevačkom trgu.

Opširnije...

Akademik Kuljanić nagrađen za životno djelo

Akademik Elso Kuljanić dobio je Nagradu za životno djelo Primorsko-goranske županije na svečanosti povodom Dana Županije, održanoj u petak u Opatiji.

Opširnije...

Dobar odaziv na akciju povodom Dana zdravlja

Osamdesetak se osoba odazvalo današnjoj akciji mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, održanoj na glavnom gradskom trgu u Cresu, ispred ljekarne.

Opširnije...

Dijabetičari s Lošinja prvi u igrama na kongresu u Tučepima

Zapaženo je bilo sudjelovanje članova Udruga dijabetičara iz Malog Lošinja na XIV. kongresu osoba sa šećernom bolešću Hrvatske, održanom u Tučepima.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

24/4/1910

U Cresu umro Celestin Fattuta, r. 1839., provincijal, poticatelj uvođenja hrvatskog jezika u bogoslužje

24/4/1960

Voda iz Vranskog jezera vodovodom stigla do Malog Lošinja