Otoci.net

Pet17012020

Zadnje dodano:17.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

O francuskom razdoblju na otocima i za riječku publiku

I u Rijeci će, nakon Malog Lošinja i Cresa prošle godine, u ponedjeljak (13 sati) biti predstavljena knjiga "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti", čija je autorica mlada profesorica Giovanna Jerolimić iz Malog Lošinja.

Opširnije...

Cres - nekad i sad

Izložbom i pripadajućim predavanjem pod nazivom "Cres - nekad i sad", Creski muzej će u petak, 31. siječnja, sudjelovati u Noći muzeja, priredbi u koju se uključio niz muzejskih i srodnih ustanova u Hrvatskoj.

Opširnije...

Što će sve obasjati Noć muzeja?

Svjetlo, odnosno svjetlost, bit će tema ovogodišnje Noći muzeja u glavnom objektu Lošinjskog muzeja, palači "Fritzi" u Malom Lošinju.

Opširnije...

Mali Apoksiomen kreće na turneju

Replika kipa Apoksiomena visine 30 centimetara bit će u drugom polugodištu ove školske godine izložena tijekom turneje u tridesetak mjesta Hrvatske.

Opširnije...

Papa Franjo razgledao "orlečku svetu obitelj"

Na izložbi "Cento presepi" ("Sto jaslica") u Vatikanu, koju je posjetio i papa Franjo, članovi svete obitelji prikazani su odjeveni u narodnu nošnju Orleca.

Opširnije...

O izgledu i funkcionalnosti renesansnoga Cresa

U palači Arsan, sjedištu Creskog muzeja, predstavljena je knjiga "Uveliko i u malo: lik i likovnost renesansnog Cresa" dr. Larisa Borića i dr. Jasenke Gudelj, objavljena ove godine u nakladi zadarskog sveučilišta.

Opširnije...

Predstavljena muzejska bojanka

Kako bi se djeca bolje upoznala s onime što mogu vidjeti u objektima Lošinjskog muzeja, ta je ustanova predstavila bojanku-vodič "U šetnji lošinjskim muzejima".

Opširnije...

Veze Raba i Lošinja u II. svjetskom ratu

U listopadu predstavljena knjiga "Gorko sjećanje" koju je na Rabu objavio Ivo Barić, potencijalno je od interesa i čitateljima koje zanima povijest cresko-lošinjskog otočja.

Opširnije...

"Marina" prije 50 godina stigla u Mali Lošinj

Da naše stranice čitaju i u Danskoj, potvrdila je jutrošnja poruka koja je stigla iz Frederikshavna.

Opširnije...

"Manfrina" spašava plesove Lošinja i susjednih otoka

U društvu gostiju iz Nerezina, Orleca i Njivica, 35. godišnjicu proslavili su članovi lošinjske Folklorne grupe "Manfrina".

Opširnije...

Sokolić se oprostio od "Otočkog ljetopisa"

Predavši javnosti sedamnaesti broj edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", glavni urednik Julijano Sokolić zaključio je taj svoj četrdesetogodišnji angažman.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

17/1/1855

Otvorena državna pomorska škola u M. Lošinju

17/1/1897

Utemeljena Hrvatska čitaonica u Ćunskom