Otoci.net

Sri11122019

Zadnje dodano:11.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština

O izgledu i funkcionalnosti renesansnoga Cresa

U palači Arsan, sjedištu Creskog muzeja, predstavljena je knjiga "Uveliko i u malo: lik i likovnost renesansnog Cresa" dr. Larisa Borića i dr. Jasenke Gudelj, objavljena ove godine u nakladi zadarskog sveučilišta.

Opširnije...

Predstavljena muzejska bojanka

Kako bi se djeca bolje upoznala s onime što mogu vidjeti u objektima Lošinjskog muzeja, ta je ustanova predstavila bojanku-vodič "U šetnji lošinjskim muzejima".

Opširnije...

Veze Raba i Lošinja u II. svjetskom ratu

U listopadu predstavljena knjiga "Gorko sjećanje" koju je na Rabu objavio Ivo Barić, potencijalno je od interesa i čitateljima koje zanima povijest cresko-lošinjskog otočja.

Opširnije...

"Marina" prije 50 godina stigla u Mali Lošinj

Da naše stranice čitaju i u Danskoj, potvrdila je jutrošnja poruka koja je stigla iz Frederikshavna.

Opširnije...

"Manfrina" spašava plesove Lošinja i susjednih otoka

U društvu gostiju iz Nerezina, Orleca i Njivica, 35. godišnjicu proslavili su članovi lošinjske Folklorne grupe "Manfrina".

Opširnije...

Sokolić se oprostio od "Otočkog ljetopisa"

Predavši javnosti sedamnaesti broj edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", glavni urednik Julijano Sokolić zaključio je taj svoj četrdesetogodišnji angažman.

Opširnije...

Pomorstvo Lošinja i Cresa - peti put

U utorak u 18 sati u predvorju zgrade Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju bit će predstavljena knjiga "Pomorstvo Lošinja i Cresa 5", sedamnaesti svezak edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj".

Opširnije...

Isplovili iz zaborava

Deset jedrenjaka iz povijesti sjevernojadranskog pomorstva detaljno je prikazano u knjizi "Isplovile su iz zaborava - Izplule so iz pozabe" koju potpisuju dr. Ferdinand Trenc i Zrinka Ettinger Starčić.

Opširnije...

U zgradi suda boravio Franz Ferdinand

Na zgradi ispostave Općinskog suda u Malom Lošinju postavljena je spomen-ploča, kojom se nastavlja obilježavanje zgrada u gradu koje imaju povijesno značenje.

Opširnije...

Do svojih pokojnih - preko mora

Na današnji dan okupljamo se oko grobova naših pokojnih. Ilovik je oduvijek bio zanimljiv baš po tome što se na jednom otoku nalazi naselje, a na drugom, Svetom Petru, vječno počivalište.

Opširnije...

Knjiga o ak. Kuljaniću napokon predstavljena i na rodnom otoku

I u Cresu je predstavljena knjiga o akademiku Elsu Kuljaniću, na četvrtom predstavljanju - nakon Rijeke, Zagreba i Maloga Lošinja.

Opširnije...

Potkategorije

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!