Otoci.net

Pet22112019

Zadnje dodano:22.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Teatar s Visa gostuje u Malom i Velom Lošinju

Na Lošinj se vraća Amatersko kazalište "Ranko Marinković" iz Visa s istoimenog otoka. Svoju će predstavu "Pitur" odigrati u petak u Malom Lošinju, a u subotu u Velom Lošinju.

Opširnije...

Gostuje Matija Prskalo

Na daskama lošinjske pozornice u kinu Vladimira Nazora u nedjelju će gostovati glumica Matija Prskalo.

Opširnije...

Posljednji ispraćaj Mate Solisa u četvrtak

Posljednji ispraćaj akademskog slikara Mate Solisa bit će u četvrtak u 15 sati na gradskom groblju u Cresu, objavili su članovi njegove obitelji.

Opširnije...

Lošinjska škola nabavila koncertni klavir

Na pravom, koncertnom klaviru, umjesto kao dosad na pianinu, od ovoga tjedna sviraju učenici glazbenog odjela Osnovne škola Marija Martinolića u Malom Lošinju.

Opširnije...

Luka Nižetić u drugačijoj ulozi

Gost Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj u petak prijepodne bio je Luka Nižetić, popularni pjevač zabavne glazbe, ovaj put u drugačijoj ulozi.

Opširnije...

Tko su oni?

Tko su ljudi sa slika, upravo izloženih u Lošinjskom muzeju, uglavnom nije poznato. Dvadesetak likova s akrila i ulja na platnu u galeriji "Fritzi" na otvaranju izložbe "Zaboravljena lica Lošinja" uzvraćalo je poglede posjetiteljima, ali do upoznavanja nije došlo.

Opširnije...

Perkov: U Maroko ići izvan turističkih aranžmana

Dobar odaziv publike imao je Matej Perkov, putopisac iz Koprivnice, koji je održao predavanje u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju.

Opširnije...

Na Veloj rivi dogodine suvremena skulptura

Od srpnja će, ostvari li se ideja, na Veloj rivi u Malom Lošinju stajati skulptura konceptualnog umjetnika Liama Gillicka, engleskog autora s njujorškom adresom.

Opširnije...

Priče iz senjskog pčelinjaka

U nastavku programa Mjeseca hrvatske knjige, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju održano je predstavljanje slikovnice i bojanke "Marta u pčelinjaku".

Opširnije...

Njeno ime je Duška

Knjiga "Moje ime je Duška", autorice Duške Mušić iz Ploča, predstavljena je u Malom Lošinju. Treća je to njena knjiga, nakon "Valunga" i "Mamca za lignju".

Opširnije...

Atomi i molekule u umjetničkoj interpretaciji

Iako je ovih dana glavna tema u lošinjskoj Osnovnoj školi Marija Martinolića štrajk, u radnim se danima provode planirane aktivnosti. U srijedu je tako održana likovna radionica "Svemir" za djecu viših razreda, odnosno područnih škola.

Opširnije...

Na današnji dan.....

22/11/1908

Creski kopači dobrovoljnim prilozima podigli Narodni dom, središte narodnog pokreta ovdašnjih Hrvata; danas je ondje poštanski ured