Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Najčitanija Elena Ferrante

Talijanska spisateljica nepoznatog identiteta, pseudonima Elena Ferrante, na čelnom je mjestu ljestvice najposuđivanijih knjiga u Gradskoj knjižnici u Malom Lošinju u prošloj godini.

Opširnije...

Pohvale organizatorima, mjesta za napredak itekako ima

U siječnju, mjesecu kao stvorenom za inventure, o lošinjskim događajima u kulturi u 2018. godini popričali smo s nekoliko redovnih posjetitelja koncerata, izložbi, književnih večeri i drugih događaja...

Opširnije...

Australski krimić imao najbolju prođu među Cresanima

Kriminalistički roman "Suša" autorice Jane Harper, izdanje zagrebačke "Profil knjige" iz 2017. godine bio je najposuđivanija knjiga u Gradskoj knjižnici Frane Petrića u Cresu u 2018. godini.

Opširnije...

Foto-klub poziva fotografe-hobiste

Rasprostranjivanjem digitalne fotografije, povećan je i broj fotografa-hobista koji ovjekovječuju razne trenutke iz svakodnevice.

Opširnije...

U Noći muzeja pregled stare ambalaže

I ove godine Lošinjski muzej svoje sudjelovanje u Noći muzeja temelji na vrlo širokoj temi - nakon što su prošle godine u fokusu bile mjere, odnosno mjerni uređaji i općenito sve mjerljivo, ovaj će put tema biti pakiranje i ambalaža, pod radnim nazivom "Nije etiketa, samo kvaliteta!".

Opširnije...

Do subote u razgled Lombinih gvaševa

Do kraja tjedna zainteresirani će moći pogledati izložbu slika "Apstraktna umjetnost i krajolici" u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju, čiji je autor Sofi Lomba.

Opširnije...

Lijepe želje odjekivale auditorijem

I ove je godine ženska klapa "Teha", sa svojim gostima, svojem Cresu darovala svečane glazbene trenutke na već tradicionalnom Božićnom koncertu održanom u župnoj crkvi.

Opširnije...

"Tehi" i "Burinu" u goste dolazi "Kamelija"

Ženska klapa cvjetnoga imena, "Kamelija" iz Opatije, gostovat će na tradicionalnom Božićnom klapskom koncertu u Cresu, koji će se održati u srijedu u 19 sati u creskoj župnoj crkvi.

Opširnije...

Toplina Božića u aranžmanu Ruždjak/Gašparović

Pod nazivom "Melodie celeste", u lošinjskom je Muzeju Apoksiomena održan koncert sopranistice Tanje Ruždjak i pijanista Danijela Gašparovića.

Opširnije...

Glazbeni praznik u lošinjskom kinu

Još je jedna glazbena fešta za Puhačkim orkestrom "Josip Kašman", koji su u kinodvorani u Malom Lošinju održali prva u seriji od četiri božićno-novogodišnja koncerta.

Opširnije...

Na koncertu puhača gostuje Dorotea Dumenčić

Bude li kao i ranijih godina, vrlo će dobru posjetu imati Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra "Josip Kašman", koji će se u srijedu, četvrtak i petak održati u Malom Lošinju, a u subotu u Cresu.

Opširnije...

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik