Otoci.net

Uto23012018

Zadnje dodano:22.01.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

U Cresu se najviše čitao krimić švedskog autora

Kriminalistički roman "Brat" švedskog autora Joakima Zandera bio je najposuđivanija knjiga u Gradskoj knjižnici u Cresu tijekom protekle godine.

Opširnije...

Čime se sve može mjeriti?

Tema ovogodišnje Noći muzeja u Lošinjskom muzeju bit će - mjere. Tim je povodom ova ustanova uputila poziv građanima na uključivanje u izložbu koju sami stvaraju, a koja će se održati u petak, 26. siječnja s početkom u 18 sati.

Opširnije...

Klape zajedno poželjele "Radost svem svijetu"

Programom božićnih pjesama, na dvadesetom po redu blagdanskom koncertu u Cresu, predstavile su se tri klape - creske "Teha" i "Burin", te gosti iz Kastva, čija klapa nosi ime tog grada.

Opširnije...

"Teha" priprema 20. božićni koncert

Večeras u 19.30 sati u župnoj crkvi u Cresu održat će se dvadeseti po redu Božićni klapski koncert, na kojemu će se creskim klapama pridružiti gosti iz Kastva.

Opširnije...

Joso Butorac nastupio u crkvici sv. Josipa

Uoči Božića, življe no inače bilo je na bezimenom trgu ispred crkvice sv. Josipa u središtu Malog Lošinja, na kraju Ulice Vladimira Gortana.

Opširnije...

Red narodnih običaja, red darova za mališane

Povodom pravoslavnog sv. Nikole, u maloj dvorani Gradske knjižnice u Malom Lošinju održana je priredba za djecu, namijenjena kako djeci članova Vijeća srpske nacionalne manjine Malog Lošinja, tako i drugoj djeci koja su posjetila događaj.

Opširnije...

Poželjeli sretne blagdane uz "Rasputina"

Kao prvi u nizu od četiri u četiri dana, održan je Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra "Josip Kašman" u Malom Lošinju.

Opširnije...

Na programu i Božidar Baumgarten

U punom sastavu je povodom Adventa u Malom Lošinju nastupio obiteljski kvartet Veljak, Riječani djelomičnih creskih korijena.

Opširnije...

Deset godina s pjesmom

Održan je sada već tradicionalni koncert "El Nadal lussignan", ovaj put ujedno slavljenički, povodom desete godišnjice Ženskog zbora "Vittorio Craglietto" Zajednice Talijana Lošinja.

Opširnije...

Na koncertu školaraca izvedeno 27 točaka

Kako je već uobičajeno, učenici glazbenog odjela Osnovne škole Marija Martinolića u Malom Lošinju nastupili su na predblagdanskom koncertu, pokazavši svojim članovima obitelji i prijateljima što su naučili tijekom proteklih mjeseci.

Opširnije...

Aukcijom fotografija prikupljeno 4900 kuna za akciju DND

Otvorena je fotografska izložba "Moj otok" na kojoj svoje radove izlaže petnaestoro članova Foto-kluba "Lošinj", a njihovi su radovi na aukciji prodani u dobrotvorne svrhe.

Opširnije...

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik