Ned22092019

Zadnje dodano:22.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Veloselci toplo pozdravili JAK-ovce

Da Velom Lošinju nedostaje takvih sadržaja, potvrdio je dobar prijem koji je u tzv. kino-sali - dvorani Mjesnog odbora Veli Lošinj u srijedu navečer imalo Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić" (JAK) iz Malog Lošinja.

Opširnije...

JAK igra u Velom Lošinju

Nakon dugogodišnje stanke, u tzv. kino-sali - dvorani Mjesnog odbora u Velom Lošinju, bit će u srijedu održana kazališna predstava.

Opširnije...

Predstava na brodu, koncert u muzeju

Dvostruki glazbeno-scenski program održan je u utorak navečer na jedrenjaku "Nerezincu" i u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju.

Opširnije...

Smirujući i nježni ritmovi Brazila

Večeri posvećenoj bossa novi završio je dvodnevni Nerezinski jazz-film festival u svojem petom izdanju.

Opširnije...

Na izložbu došle i brojne prijateljice

Izložba slika autorica Željke Podobnik i Zdenke Starčević otvorena je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju.

Opširnije...

U spomen na maestra Dušana Prašelja

Četvrtog rujna napustio nas je maestro Dušan Prašelj, istaknuti glazbeni stvaratelj i istinski interpretator starih narodnih napjeva primorsko-otočnog i istarskog kraja. U svojoj bogatoj i dugogodišnjoj karijeri skladatelja, dirigenta i zborovođe Dušan Prašelj je često posjećivao cresko-lošinjsko otočje. Bio je više godina tajnik pa ravnatelj Ustanove "Ivan Matetić Ronjgov" u Ronjgima kod Viškova. Svoj svestrani i bogati talent uz veliki rad ugradio je u očuvanje i interpretaciju starog istarsko-primorskog melosa stvorivši brojne nove skladbe koje će i u buduće svjedočiti o iznimnoj vrijednosti jedinstvene glazbene kulture prepoznate i od strane UNESCO-a.

Opširnije...

Odjeci glazbene 1959. godine

Godina 1959., odnosno ono što je donijela jazz-glazbi, s naglaskom na bossa novu, tema je ovogodišnjeg Jazz-filmskog festivala u Nerezinama.

Opširnije...

Dvanaestoro djece učilo o pismima i kartolinama

Izrada, odnosno pisanje pisama i razglednica bila je tema ljetne likovne radionice za djecu, održane tijekom protekla četiri dana na terasi zgrade Lošinjskog muzeja u Malom Lošinju.

Opširnije...

Čakavica i Brazil u vrtu

Teče prema kraju šestodnevni festival glazbe "Crescendo"; pretposljednja večer održana je u Malom Lošinju.

Opširnije...

Od Indije do sestrinske suradnje

Dvama različitim smjerovima tekla je druga veća, a ukupno četvrta večer ovogodišnjeg glazbenog festivala "Crescendo", održana u ljetnom kinu u Cresu.

Opširnije...

Akrili lošinjskih slikara izloženi u Gradskoj knjižnici

Još do kraja kolovoza imaju vremena zainteresirani ljubitelji umjetnosti pogledati izložbu slika četvero lošinjskih autora, u čitaoničkom prostoru Gradske knjižnice u Malom Lošinju.

Opširnije...

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!