Otoci.net

Sub23092017

Zadnje dodano:23.09.17

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Najtraženija "Djevojka u vlaku"

Triler "Djevojka u vlaku" engleske spisateljice i novinarke Paule Hawkins ovo je ljeto bila najčitanija knjiga među članstvom Gradske knjižnice i čitaonice u Malom Lošinju. Roman "Nekoliko ptica i jedno nebo" Mire Gavrana najčitanija je knjiga domaćeg autora.

Opširnije...

Isječci iz karijera jazz-legendi prikazani u Nerezinama

U Nerezinama je po treći put održan Jazz-filmski festival, događaj koji s velikim entuzijazmom pripremaju Giuseppe Polonio i Neven Nekić.

Opširnije...

Vázsonyi kroz dionice glazbene povijesti

Ljetni glazbeni festival "Soundscape" na Garmožju, nedaleko od Punte Križa, zaključio je mađarski saksofonist János Vázsonyi.

Opširnije...

Nastupile mlade mađarske glazbenice

Na proplanku na Garmožju, uz stanciju Kaštelani nedaleko od Punte Križa, održana je još jedna koncertna večer.

Opširnije...

Napušteni prostori u fotografskom fokusu

Objekti koji su nekada bili središta raznih aktivnosti, a sada zjape prazni i zapušteni, tema su fotografskog natječaja koji priređuju udruga "Platforma" s otoka Hvara i Pokret otoka, a koji će rezultirati međuotočnom izložbom u Hvaru početkom studenog.

Opširnije...

Motivi Rijeke i Primorja i u palači Arsan

Do 15. listopada će se u creskoj palači "Arsan" moći pogledati izložba "More, kamen, grad", nastala u suradnji Creskog muzeja i Muzeja grada Rijeke.

Opširnije...

Anđeoski glasovi ansambla "Antiphonus"

U subotu je u ex-katedrali Uznesenja Marijina u Osoru održan posljednji koncert ovogodišnjeg festivala Osorske glazbene večeri. Prije početka koncerta umjetnički ravnatelj festivala Branko Mihanović pozdravio je prisutnu publiku i zahvalio na posjetu.

Opširnije...

Mária Temesi i Mario Čopor zaključili Lubeničke večeri

Nastupom mađarske sopranistice Márije Temesi, uz klavirsku pratnju Marija Čopora, završile su ovoljetne Lubeničke glazbene večeri.

Opširnije...

Nastupio izraelski kvartet, za kraj "Antiphonus"

Ovogodišnje Osorske glazbene večeri primiču se kraju. U srijedu navečer je u osorskoj ex-katedrali nastupio izraelski kvartet "Aviv" (Sergej Ostrovsky, Philippe Villafranca, Noemie Bialobroda i Daniel Mitnitsky), s djelima Haydna, I. Brkanovića i Schuberta.

Opširnije...

Ljeto je nezamislivo bez koncerta na Koludarcu

Iako im je tramuntana pomalo ometala nastup, listajući im notne zapise, članovi Puhačkog orkestra "Josip Kašman" iz Malog Lošinja i ovo su ljeto održali tradicionalni Nautički koncert.

Opširnije...

Vujić i Čegec zatvorili književni festival

Gostovanjem Antuna Vujića i Branka Čegeca, na terasi Lječilišta u Velom Lošinju završene su ovogodišnje Književne večeri.

Opširnije...

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka