Otkazan koncert metal-grupe "Cold Snap"

Grupa Cold Snap
Grupa Cold Snap
Od lošinjskog koncerta varaždinske skupine "Cold Snap" koja izvodi heavy metal glazbu, najavljivanog za 10. lipnja, neće biti ništa.


Organizator, udruga "Relive" koju vodi Marko Hesky, a u čijem okrilju radi i kinematograf u Velom Lošinju, danas prijepodne izvijestio je da je prije dva tjedna primio zaključak lošinjske gradonačelnice Ane Kučić kojim se ukida suglasnost za korištenje javne površine, kod ribarnice u luci Velog Lošinja, za održavanje koncerta grupe "Cold Snap". U međuvremenu je, kaže Hesky, nakon razgovora s gradonačelnicom, odabrano novo mjesto održavanja, "rotonda" u borovoj šumi nedaleko od ferala na rtu Leva, no za to mjesto nije stizala suglasnost Grada. "Dva tjedna sam čekao dozvolu za 'rotondu', ali nitko nije odgovorao na mailove", nastavlja Hesky, dodajući da je u razgovoru s gradonačelnicom ona otklonila to mjesto održavanja navodeći da su stigle pritužbe s objekata na Punti (na suprotnoj obali luke, op.a.), ali i da ima primjedbi lokalnog stanovništva.

Na naš upit uredu gradonačelnice, upućeni smo na njenu Facebook-stranicu, a ondje stoji navod da nije Grad otkazao koncert, već da se koncert može održati, ali da se "zbog mnogobrojnih pritužbi naših stanovnika na lokaciju održavanja najavljenog koncerta pristupilo razmatranju alternativnih lokacija", te da "i dalje stojimo kod toga da se ovaj koncert može održati na lokaciji primjerenijoj za ovakav tip glazbe".

Kako kaže Hesky, iz Grada mu je predloženo da se koncert prebaci u Mali Lošinj, na parkiralište ispred zgrade Dječjeg vrtića, gdje povodom Dana glazbe nastupaju lošinjske grupe, no on je otklonio mogućnost premještanja događaja iz Velog u Mali Lošinj. U igri je bila i mogućnost da se koncert prebaci za dan kasnije i održi u samoj kinodvorani u Velom Lošinju, no grupa čiji je "frontman" glumac Jan Kerekeš za taj dan već ima otprije dogovoren nastup drugdje. Nezadovoljan ovakvim raspletom događaja niti tri tjedna prije najavljenog događaja, a za koji kaže da je imao najave o vrlo dobroj posjećenosti, Hesky tako sada poziva na skromniju proslavu pete godišnjice obnovljenog kina; umjesto stand-up predstave i koncerta bit će održan jedino stand-up nastup komičara Gorana Vinčića.