Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji "Cvrčak" se predstavio ekokvizom i novouređenim kabinetom

"Cvrčak" se predstavio ekokvizom i novouređenim kabinetom

Pozdravnim govorima i dječjim ekokvizom, počeli su Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića "Cvrčak" u Malom Lošinju.

O radu ustanove kojoj je odnedavno na čelu, govorila je v.d. ravnateljica Melita Muškardin, istaknuvši da Dječji vrtić radi na pet lokacija na otocima, a pohađa ga 283 djece, izrazivši nadu da će se naći rješenje da se upišu i preostala lošinjska djeca, čiji roditelji žele da njihovi mališani pohađaju vrtić. U nastavku, riječ je dala lošinjskom dogradonačelniku Anti Nediću i župniku Robertu Zuboviću.

Uslijedio je ekokviz u kojem je sudjelovalo pet dječjih ekipa, nazvanih po mediteranskim biljkama, a sastojao se od igara poput slagalica i prepoznavanja biljnih vrsta po mirisu i opipu. Ovom prilikom predstavljena je novouređena prostorija za radnu terapiju i senzoričku integraciju djece s teškoćama u razvoju, u kojoj su sprave montirali radnici lošinjskog brodogradilišta.

Na rasporedu za utorak još je radionica "Vrlo gladna gusjenica" za djecu koja ne pohađaju vrtić (17 sati), u srijedu će biti odigrana predstava "Ježeva kućica" (u 9.15 za djecu iz matičnog objekta na Kalvariji, a u 18 sati za djecu i roditelje iz područnih vrtićkih odjela), a u četvrtak će biti održana prezentacija Sportsko-ribolovnog društva "Udica" (10 h) i akcija uređivanja okoliša glavne i područnih zgrada (od 17 sati).

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik