Otoci.net

Sri20032019

Zadnje dodano:19.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Ribarnica ponovo u pogonu

Ribarnica ponovo u pogonu

Otvaranjem jednog prodajnog mjesta, danas prijepodne s radom je počela preuređena ribarnica u Malom Lošinju.

Noć s petka na subotu, zbog jakog juga, nije bila povoljna za ribolov, pa je u ponudi bila riba ulovljena jučer ujutro, a jedina prodavačica na zadatku bila je danas Jožeta Bačinić iz tvrtke "More", jedno od prepoznatljivih lica ribarnice - ondje radi već 25 godina. "Sviđa mi se, napravljen je pult sa sudoperom, ledomat, WC i tuš. Problem je što nije dozvoljeno da se napravi kanal da se voda slijeva van, što sada nije bitno, ali ljeti to poprima neugodan miris", kazala nam je, nakon što je talijanskim turistima prodala riblju "kombinaciju" za brudet.

Novo-staro radno mjesto došla je pogledati i Nives Lacmanović iz obiteljskog ribolovnog obrta, koja se već osamnaest godina bavi ovim poslom: "Naizgled je lijepo i modernizirano, no krov na nekoliko mjesta prokišnjava. Inače je sve odlično - sudoper, radni stol i nove površine na kojima će riba stajati direktno na ledu, a ne u kašetama. Mislim da nadaleko nema ovako uređene ribarnice. Ako bude ribe, počet ćemo s prodajom u utorak".

Prvog dana, mnogi su građani došli pogledati novosti u ribarnici, dok je kupnja ovisila o afinitetima i platežnim mogućnostima.

Ribarnica je izgrađena društvenim sredstvima 1895. godine, a osim svoje glavne svrhe, ova je reprezentativna zgrada na glavnom lošinjskom trgu ujedno i mjesto susreta mještana. Radovi su obavljeni tijekom jeseni i zime, investicijom Grada Malog Lošinja "teškom" 1,8 milijuna kuna, s tim da je od Ministarstva regionalnog razvoja i EU-fondova stiglo 850 tisuća kuna. Stari je krov skinut i postavljen novi, uređen je interijer i izvedeni su radovi na instalacijama. U večernjim satima, uključuje se podna rasvjeta usmjerena prema gore, na fasadu zgrade, što je već prvih dana postalo predmetom kritika građana.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!