Otoci.net

Sri20112019

Zadnje dodano:19.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Revija creske vune

Revija creske vune

Udruga "Ruta" protekli vikend ugostila je "Vunenu priču" u Cresu...

U subotu na Trgu Frane Petrića, "Ruta" predstavila je radove nastale u projektu "Pogled s poneštrice", u kojem su sudjelovala djeca iz Osnovne škole Frane Petrića.

Održana je i besplatna radionica filcanja kojoj su prisustvovali mnogobrojni turisti i creski osnovnoškolci koji su s ponosom pokazali svoje vunene majstorije.

Osim "Rutinih" radova, svoju su vunenu priču ispričale i udruge "Goranske vunarice" iz Ravne Gore, te udruga "Zona kreative" iz Bjelovara. Uz ugodne zvuke otočkog jazza Astrid Kuljanić koji je pratio radionicu, u predvečerje je poseban užitak priredio trio "Riemann Zeta" iz Zagreba s jazz i rock-obradama te autorskim skladbama, a sve to gosti su pratili sjedeći na vunenim prostirkama osjećajući se kao u dnevnom boravku.

Drugo jutro u prostorijama udruge "Ruta" održane su i besplatne radionice filcanja slike, lutke zijevalice i futrole za naočale, koje su razveselile i djecu i njihove roditelje. Uz male tajne filcanja kojima su ih podučile iskusne filcerice, sudionici su svoje radove ponijeli kućama s uspomenom na zanimljivo i ugodno druženje.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!