Fešti pridonijeli sarmom

Kuhari iz udruge Gušt / foto: B. Purić
Kuhari iz udruge Gušt / foto: B. Purić
Zamotavši i skuhavši sto komada sarmi, subotnjoj fešti u programu "Advent u Velom Lošinju" pridonijela je nedavno, ove godine osnovana udruga "Gušt", čiju jezgru čine muškarci koji se u slobodno vrijeme bave kuhanjem i tu strast vole predstavljati drugima.


Donacijom Turističke zajednice Lošinja, upotrijebljeno je deset kilograma mesa, miješanog svinjskog i junećeg, panceta te više vrsta povrća, a to je zamotano u ukupno deset kilograma kupusa. Na nedavno uređenom platou kraj školskog igrališta u Velom Lošinju, zatekli smo Nevena Kraljića, Marina Brčića, Tomislava Kalouseka i Tomislava Aleksića, a osim njih je u pripremi sudjelovao i Marko Radošević. Kuhali su kraj malog šatora, a osim sarme ponudili su i alternativu; tortilje punjene povrćem i piletinom. Obroke nisu naplaćivali, ali su svi, prema vlastitom nahođenju, bili pozvani ubaciti poneki euro u kutiju, a taj će novac biti iskorišten za popravke veloselske školske zgrade.

Za to vrijeme, u šatoru, još jednoj ovogodišnjoj novosti u mjestu, "podgrijavala" se fešta uz harmoniku Edija Flega, kao uvertira duetu "Dama i Skitnica".