PGS se pridružio SDP-u, Lara Soldičić Vodarić uz Nekića

    Milan Pejić, Dejan Nekić, Lara Soldičić Vodarić i Branko Domac / foto: B. Purić
    Milan Pejić, Dejan Nekić, Lara Soldičić Vodarić i Branko Domac / foto: B. Purić
    SDP i PGS postigli su koalicijski dogovor uoči lokalnih izbora na Lošinju, a PGS-ova predstavnica Lara Soldičić Vodarić bit će kandidatkinja za dogradonačelnicu, uz SDP-ovog gradonačelničkog kandidata Dejana Nekića.

    "Provest ćemo prethodno predstavljen program 'Uključi se', uvodeći pravedniji sustav upravljanja Gradom. Pozivam sve sugrađane da se uključe, jer ako smo nezadovoljni, samo zajedno nešto možemo promijeniti", kazao je Nekić na konferenciji za novinare. "Uključila sam se jer imamo puno ideja, a na otoku živimo sa svojim obiteljima i radimo, te želimo zadržati mlade ovdje, posvećujući pažnju svim aspektima njihovih života, kao i života njihovih roditelja. Želimo promišljeniju dodjelu stipendija, razvoj ruralnog turizma i oživljavanje malih mjesta", kazala je Lara Soldičić Vodarić.

    Na konferenciji su govorili još i predsjednici lošinjskih organizacija dviju stranaka. "S PGS-om smo postigli dogovor, nakon što su prihvatili tri stavke naše platforme 'Uključi se'. Razgovarali smo i s drugim strankama, s tim da se s nekima nismo uspjeli dogovoriti, a s nekima još pregovaramo", kazao je Milan Pejić (SDP).

    "Nakon nekoliko mjeseci razgovora, postigli smo dogovor o partnerstvu, kao i na županijskoj razini, iako županijski nivo nije imao utjecaja na ovu koaliciju. Još uvijek su naša vrata otvorena, s tim da naši uvjeti budu prihvaćeni", kazao je Branko Domac iz PGS-a.