Mihičićevo djelo u središtu pozornosti

Otvaranje fotografske izložbe
Otvaranje fotografske izložbe
Andro Vid Mihičić, jedinstveni intelektualac rodom iz Belog, odnosno njegovo djelo, bilo je u središtu pozornosti na otvaranju Dana Tramuntane, kulturno-zabavne priredbe u organizaciji za Društva za istraživanje i čuvanje povijesne i kulturne baštine "Tramuntana".


Premijerno predstavljena u Malom Lošinju, sada je i u Belom predstavljena knjiga "Andro Vid Mihičić: život i djelo" autorica Eleonore Šintić-Russin i Martinele Mužić, uz koje su na ovom događaju, u župnoj crkvi, sudjelovali Olivela Franko, Julijano Sokolić i Marijana Dlačić iz Katedre Čakavskog sabora Cres-Lošinj, u čijoj je nakladi knjiga objavljena. Pozdravnu je riječ uputio župnik Frane Brozić, a Mihičićeve stihove kazivala je Viktorija Bandera.

Na ceremoniji otvaranja Dana Tramuntane na trgu Pricrekvah, govorili su još creski gradonačelnik Marin Gregorović i predsjednica Društva "Tramuntana" Agnese Host, a ovom je prigodom u galeriji "Toš" otvorena izložba fotografija "Beli i njegov pjesnik" autora Đanina Sučića Mornarića, uz pozdravne riječi zamjenice primorsko-goranskog župana Marine Medarić. Kroz program otvaranja pjesmom je okupljene vodila ženska klapa "Teha" iz Cresa.

Ostatak programa - iz subote u subotu - zabavnoglazbenog je karaktera, pa će tako ove subote u Belom nastupiti Joso Butorac i Mladen Žmak.