Novi prikaz Hike & Bike ponude na Lošinju

foto: O. Piljek
foto: O. Piljek
Čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa kreirano je i označeno u projektu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Outdoor - HIKE & BIKE Lošinj.


Staze i rute na području Grada Malog Lošinja kreirane su i trasirane u svrhu digitalizacije i objave novog prikaza na službenoj internet-stranici TZG Malog Lošinja, u suradnji s Bojanom Šenkincem (PROMOTIV) i Elvirom Sulićem (NATURA). Zahvaljujući GPS-oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, ljubitelji prirode i avanturizma moći će uživati u brojnim rutama te do sada neotkrivenim putovima Lošinja i njegovih manjih otoka.

ISTRAŽITE LOŠINJSKI ARHIPELAG     

Šetajući atraktivnim putevima ili bicikliranjem po raznovrsnim stazama različitih dužina i zahtjevnosti, doći ćete do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

ODABERITE JEDNU OD UREĐENIH I OBILJEŽENIH PJEŠAČKIH ILI BICIKLISTIČKIH STAZA    

Namijenjene različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih... Obiđite i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji će vam otkriti brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest.

Krenite Stazom belejskih pastira ili Putom sv. Gaudencija u Osoru. Na raskrižju putova u Punti Križa, koji povezuju nekadašnje pastirske zaseoke, započinje Staza pastirskih stanova. Posjet otoku maslina te aromatičnog i ljekovitog bilja na kojem se nalazi i Staza Unijskim poljem, odvest će vas u neka prošla vremena. Lošinjska šumska terapija u Velom Lošinju približit će vas prirodi, a najbliži otok lošinjskom arhipelagu – Ilovik, također možete istražiti biciklom ili pješice.

Možda se odlučite posjetiti prvu planinu na koju se uspeo Rudolf Habsburg, ujedno i najvišu planinu cresko-lošinjskog otočja. Riječ je o Osoršćici, ali to su samo neke od brojnih staza koje čekaju da ih otkrijete.

PREUZMITE GPS-TRAG I KARTU RUTA     

Detaljni opisi pojedine staze s internet-stranica destinacije pomoći će da bezbrižno uživate u istraživačkoj avanturi na Lošinju!    

Vidimo se na stazama lošinjskog arhipelaga!

Pogledajte Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj!

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja