Dugogodišnji gosti otoka vitalnosti

Dugogodišnji gosti kod obitelji Mustać s domaćinima
Dugogodišnji gosti kod obitelji Mustać s domaćinima
Već godinama Lošinj privlači sve brojnije posjetitelje te postaje trajno odredište zaljubljenika u arhipelag. Otok vitalnosti može se pohvaliti brojnim dugogodišnjim gostima, zbog kojih Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja njihove vjernosti.


Mađarski gosti Karoly Aranyosi i Agnes Katalin Lorinz iz grada Komarom dolaze već 25 godina u Mali Lošinj. Od 1998. svake godine glavni godišnji odmor provode kod obitelji Čović. Najviše vole provoditi vrijeme na moru, gospodin Aranyosi biciklira i to rutom preko Umpiljka do Mrtvaške. Uživaju u gastronomskoj ponudi u lošinjskim restoranima, posebice u konobi Silvana. Do svoje omiljene destinacije, Malog Lošinja, putuju 7-8 sati, pohvaljuju bolju prometnu povezanosti i ceste na otoku. Napominju da uživaju u miru i tišini koju imaju na području Zagazinjina. Jako vole kulturnu ponudu otoka Lošinja, redovni su gosti Osorskih glazbenih večeri i Jazz-festivala Lošinj.

Obitelj Müller dolazi kod iznajmljivačice Zdenke Kaštelan u Velom Lošinju neprekidno već dvadeset godina. Gospodin Ulf Müller prvi put je došao na otok daleke 1971. godine kao dijete; imao je problema s astmom te je boravio u Dječjoj bolnici u Velom Lošinju. Sada dolaze na glavni godišnji odmor boraveći dva-tri tjedna. Osim aktivnosti na moru, vole planinariti i posjećivati restorane, većinom u Velom Lošinju i uvali Rovenska. Raduju se skorom početku radova na proširenju ceste Mali Lošinj – Veli Lošinj.

Kristina Furlan i Marjan Levpušček iz Nove Gorice, dugogodišnji su gosti obitelji Mustać. Dvadeset godina provode svoj godišnji odmor u Malom Lošinju i ističu zadovoljstvo pozitivnim promjenama u uređenju grada svih ovih godina. Najviše vremena provode na području Velog žala i Borika, vole planinarenje i šetnju. Ističu zadovoljstvo i posebno drage trenutke izleta s barkom obitelji Mustać. U svom razgovoru su napomenuli: "Ni priroda, ni dobra infrastruktura ne znači puno, ako nema ljudi koji su svjesni da njihov rad, ponašanje, utječe na turiste, ljude koji ovaj posao rade sa srcem. Mi u Lošinju imamo samo dobra iskustva i to je razlog da se uvijek rado vraćamo natrag".

Kako bi čestitao i zahvalio na dugogodišnjoj vjernosti i ljubavi prema lošinjskom otočju, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković uručio je gostima zahvalnice, prigodne poklone, lošinjske lokalne proizvode, ulaznice za koncerte i Muzej Apoksiomena.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja