Otoci.net

Pon20012020

Zadnje dodano:20.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Nogomet Mural u sjećanje na "Karleta"

Mural u sjećanje na "Karleta"

Na obiteljskoj kući Vladimira Karlovića "Karleta" na Bočacu u Malom Lošinju napravljen je mural koji ga prikazuje u navijačkom ambijentu, kao podupiratelja nogometaša "Rijeke".

Nedavno preminulog Karlovića kolege navijači "Rijeke" okupljeni u udruzi "Plavo-bijeli otok" žele zadržati u trajnom sjećanju, pa su angažirali Eduarda Filipovića "Seca" iz Rijeke da izradi mural na kojem je Karlovićev lik i navijački transparent "Armada Lošinj", sa stijenama iznad stadiona na Kantridi u pozadini. "Karleto je od malih nogu bio navijač 'Rijeke' i inspiracija mladima. Apeliramo na građane da ne oštećuju mural", kazala nam je njegova kći Željka Karlović.

"Podržali su nas susjedi, gradonačelnica, policija. Planiramo napraviti još dva grafita u gradu, a želimo korektne odnose s drugim navijačkim skupinama", rekao je Ariel Vlakančić, predsjednik podružnice "Plavo-bijelog otoka" koja okuplja "Rijekine" navijače s otoka Lošinja i Cresa. Ujedno je danas ispred prostorija udruge "Kreativno sklonište" održana i navijačka fešta s učlanjenjem u udrugu - prema Vlakančićevim riječima danas se "Armadi" odnosno "Plavo-bijelom otoku" pridružilo šezdesetero novih članova.

Povodom izrade murala, pred kućom Karlovićevih okupili su se otočni navijači i zapjevali nekoliko navijačkih pjesama.

Na današnji dan.....

20/1/1928

U M. Lošinju rođen Antonio Corsano, podvodni ribolovac i dugogodišnji sudionik organizacije novogodišnjih kupova