Ove sezone u pet natjecanja, za dvije godine ponovo seniorska momčad?

Prva provjera u subotu s Đurđevčanima / foto: B. Purić
Prva provjera u subotu s Đurđevčanima / foto: B. Purić
Bude li prema željama i planovima, za dvije godine ponovo bi lošinjska košarka mogla biti zastupljena u seniorskom ligaškom natjecanju.


Od "korone" se, da se tako izrazimo, lošinjska košarka nije do danas oporavila - seniori su posljednji put odigrali službenu utakmicu u ožujku 2020. godine protiv riječkog "Kvarnera 2010", a nakon tog kola natjecanje je prekinuto, četiri kola prije kraja, pošto je Vlada RH zabranila sve sportske događaje u narednom razdoblju. Otada su prošle pune tri sezone bez nastupa seniora, a u fokus KK "Jadranka" došle su mlađe kategorije, u nekima od ranijih razdoblja prilično zanemarene. Očekuje se da se od njih za dvije godine sastavi jezgra nove seniorske momčadi.

S početkom školske godine, u sportsku dvoranu na Bočacu treninzima su se vratile mlađe kategorije "Jadranke", a kako najavljuje Želimir Kovačević, prijavljen je nastup u pet županijskih liga - juniorskoj, kadetskoj, mlađekadetskoj, ligi dječaka te ligi u "mini-basketu". U prve tri navedene lige, momčadi će voditi upravo Kovačević, sastav za ligu dječaka vodit će Goran Herenda, a za "mini-basket" zadužen je Antonio Tariba, koji se uključuje u trenerski rad, a kao i dvojica kolega, bio je istaknuti član prve momčadi. Natjecanja će početi sredinom listopada.

I u mlađim kategorijama ima igračkih promjena; na prijelazu iz osnovne u srednju školu u veće gradove, pa tako i u tamošnje klubove, odlaze Mika Smrekar, Frane Rogić i Karlo Zabavnik. Matej Skočibušić kreće na fakultet, ali će i dalje igrati za juniore "Jadranke".

Za subotu, 30. rujna u 18 sati dogovoren je prijateljski susret kadeta; u Mali Lošinj dolazi "Mladost" iz Đurđevca.