Lošinjske osnovke prošle na državno prvenstvo u atletici

Mali lošinjski atletičari na Kantridi
Mali lošinjski atletičari na Kantridi
Ženska atletska ekipa sportskog kluba lošinjske Osnovne škole Marija Martinolića plasirala se u završnicu Prvenstva osnovnih škola Hrvatske u kategoriji učenica V. i VI. razreda. Županijsko natjecanje održano je u Rijeci, na stadionu "Kantrida".

Pod vodstvom Zvjezdane Podunavac, lošinjskim je djevojčicama zbirno pripalo prvo mjesto, a tome su pridonijele Leona Trupina pojedinačnim prvim mjestom u bacanju medicinke, zatim drugim mjestima Aurora Stipanov u bacanju vorteksa, Lara Krsmanović u trčanju na 200 metara i Tina Mladar u skoku u dalj, četvrtim mjestima Hana Krsmanović u trčanju na 100 m i Petra Lekić u skoku u vis, štafeta Stela Vlašić, Anja Kedves, Rinesa Gashi i Hana Krsmanović na 4x100 m, te sedmim mjestom na 600 metara Barbara Jurčević.

Dječaci su zauzeli peto mjesto - sudjelovalo je dvanaest škola, kao i kod učenica. Petar Šukara bio je prvi u bacanju medicinke, Roko Muskardin drugi na 600 m, Borna Bačić peti u skoku u vis. Šesta mjesta imali su Adam Pahljina Hernandez na 100 m, te štafeta Adam Pahljina Hernandez, Mihovil Matić, Damian Sutlić i Anton Saganić na 4x100 m, sedma mjesta Samuel Stopar u skoku u dalj i Mihovil Matić u trčanju na 200 m, a Damian Sutlić bio je deveti u bacanju vorteksa.