U subotu "Lošinj" ponovo na vlastiti pogon

Trening pod vodstvom Denisa Gadže / foto: B. Purić
Trening pod vodstvom Denisa Gadže / foto: B. Purić
Nakon šest godina, ove subote bi, prema najavama, Malonogometni klub "Lošinj" trebao ponovo nastupiti u službenoj utakmici seniorskog natjecanja u sastavu s ovdašnjim igračima, stanovnicima otoka.


U sezoni 2017/18. "Lošinj" se, nakon nestanka zapadne skupine Druge hrvatske lige uslijed nedostatka klubova u ovoj regiji, okušao u skupini "Sjever", no nije odigrao sezonu do kraja, a otada se u seniorsku ligu nije prijavljivao, osim u sezoni 2020/21., kada su za "Lošinj" igrali mladići sa zagrebačkog područja, igrajući ondje i domaće utakmice.

Jesenas se "Lošinj" ponovo otisnuo u Drugu ligu "Središte", u kojoj je šest klubova (igra se trokružno) i u prvih pet kola izgubio je sve utakmice, s tim da je onu protiv "Zagreba 92" naknadno dobio 3:0 (b.b.), nakon što je utvrđeno da je zagrebački klub imao neprijavljene igrače u sastavu. Sve utakmice prvog dijela "Lošinj" je igrao u gostima, u drugom krugu igrat će pet utakmica u Malom Lošinju, a u trećem će krugu dvije ili tri utakmice igrati kod kuće, a toliko i u gostima.

U subotu (17 h) u dvoranu na Bočacu dolazi vodeći "Bjelovar", za taj susret lošinjsku momčad priprema trener Denis Gadža, a vjerojatno će igrati i nekoliko igrača koji su prije šest godina "zatvorili poglavlje" kluba. Na klupi će biti i Dean Vidaković, koji je vodio momčad koja je odigrala prvih pet kola.

Trenutni poredak: Bjelovar 12, Futsal Dinamo II 11, Fotex 10, Petrinjčica i Lošinj po 3, Zagreb -3 boda.

Parovi 6. kola (27. I.): Lošinj - Bjelovar, Zagreb 92 - Fotex, Futsal Dinamo II - Petrinjčica.