TZG Cresa organizira niz aktivnosti za privatne iznajmljivače

foto: TZ Cres
foto: TZ Cres
U subotu, 20. travnja od 10:00 do 13:00 sati održat će se vođena tura "Upoznaj Cres" u sklopu koje će se posjetiti nekoliko lokalnih proizvođača kako bi predstavili ponudu lokalnih proizvoda otoka Cresa.


Tura uključuje posjet OPG Lužina (Sretan grad), Pčelarstvo Dragoslavić, Mesnica Cres, ekstra djevičansko maslinovo ulje Macmalić, proizvode od kože Drevno pero, Slastice Margareta, a završava radionicom filcanja vune by Ruta Cres. Vođena tura, koja kreće u 10:00 sati s glavnog gradskog trga u Cresu (kod fontane) je besplatna za privatne iznajmljivače i turističke radnike s područja TZG Cresa uz obaveznu prijavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 051 571 535.

U subotu, 27. travnja od 8:00 do 13:00 sati održat će se podjela sadnica privatnim iznajmljivačima s područja TZG Cresa u Ljetnom kinu (Creskog statute 15, Cres). Svaki iznajmljivač će na poklon dobiti 5 sadnica ukrasnog cvijeća. Mole se iznajmljivači da ponesu osobnu iskaznicu ili drugi dokument za identifikaciju.

U utorak, 30. travnja održat će se edukacija za privatne iznajmljivače "Snažnije pozicioniranje privatnih iznajmljivača". U sklopu edukacije direktorica TZG Cresa Željka Stašić predstavit će aktivnosti i događanja vezana uz sezonu 2024. te planinarsku transverzalu "Via Apsyrtides" dok će Dunja Sladić iz agencije "Cres Fun & More" predstaviti trendove u turizmu 2024., smjernice za formiranje cijena i izradu cjenika, smjernice za izradu računa, ispunjavanje PDV i PDV-s obrazaca, novitete Booking.com, važnost info mape te pet friendly smještaj. Edukacija će se održati s početkom u 17:00 sati u Palači Moise (G. Moise 1, Cres) s ciljem pomaganja u rješavanju izazova u iznajmljivanju, ali i podizanja kvalitete cjelokupne usluge u domaćinstvu.

Turistička zajednica Grada Cresa poziva iznajmljivače na prijavu programa financiranja marketinških aktivnosti u sklopu Javnog poziva za prijavu programa financiranja marketinških aktivnosti iznajmljivača u okviru Programa rada Turističke zajednice Grada Cresa za 2024. godinu.
Privatnim iznajmljivačima će se sufinancirati aktivnosti fotografiranja interijera i eksterijera smještajnih objekata, izrada videozapisa interijera i eksterijera, nabava softvera za vođenje obiteljskog smještaja, oglašavanje u domaćim i stranim medijima, tiskovinama i društvenim mrežama, izrada promidžbenih materijala i ostale promidžbene aktivnosti koje pomažu promociji obiteljskog smještaja, do maksimalnog iznosa od 100 eura, a do najviše 50% troškova ukupnih ulaganja. Tekst i obrazac Javnog poziva možete pronaći na www.visitcres.hr.

Novitet u 2024. godini je da je Ministarstvo turizma i sporta razvilo besplatnu mobilnu aplikaciju "evisitor" koju se može preuzeti na Googleu ili App storeu kako bi dodatno olakašala prijavu i odjavu turista.

Na web-stranici www.visitcres.hr postoji dio predviđen za oglašavanje privatnih iznajmljivača te pozivamo sve iznajmljivače, ukoliko već nisu, da preuzmu podatke za login te iskoriste i ovaj besplatan alat za oglašavanje koji može pomoći u privlačenju gostiju te u snažnijem pozicioniranju smještajnog objekta.
                                        
TZG Cresa poziva sve privatne iznajmljivače da se prijave na newsletter radi lakše komunikacije i pravovremenog informiranja o aktivnostima i događanjima u destinaciji. Prijava se vrši dostavom e-mail adrese na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

TZG Cresa uredila je i Kutak za iznajmljivače gdje se mogu pronaći sve potrebne infromacije vezane uz iznajmljivanje smještaja u domaćinstvu. Link: https://www.visitcres.hr/otok-cres/kutak-za-iznajmljivace/ .

Za više informacija:
TZ Grada Cresa
Peškera 1, Cres
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
051 571 535

Izvor: Turistička zajednica Grada Cresa