Otoci.net

Sub18112017

Zadnje dodano:17.11.17

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura

Glazbenom smotrom za pomoć oporavku Vedrana Bošatlića

U kinu Vladimira Nazora u Malom Lošinju održan je vrlo dobro posjećen dobrotvorni koncert, na kojemu je prikupljan prilog za oporavak Vedrana Bošatlića, lošinjskog mladića koji je ljetos u uličnom nasilju zadobio vrlo teške ozljede i otada prolazi delikatnu rehabilitaciju.

Opširnije...

Pjevaju za pomoć teško ozlijeđenom mladiću

U četvrtak s početkom u 20 sati održat će se humanitarni koncert u kinodvorani Vladimira Nazora u Malom Lošinju. Nastupit će klape i zborovi s cresko-lošinjskog područja.

Opširnije...

Doživljaj ispred značenja

U galeriji "Fritzi" u Malom Lošinju otvorena je izložba "Tišina" riječke grafičarke Celestine Vičević, sastavljena od serije radova na papiru, grafičkih objekata, instalacija i umjetničkih knjiga.

Opširnije...

Lucija Mršić i Ena Škoda posebno pohvaljene za čitanje

I ove je godine održano natjecanje u čitanju naglas u lošinjskoj osnovnoj školi, a ocjenom povjerenstva najuspješnije su bile Lucija Mršić i Ena Škoda.

Opširnije...

Knjižnica oprašta zaboravnima

Od 6. do 15. studenog, u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj omogućila je zaboravnima da vrate knjige, koje su predugo zadržali u svojim domovima, bez plaćanja zakasnine.

Opširnije...

Besplatni upis za djecu i mlade do 18 godina

Na današnji dan, Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj slavi svoj dan. Dan je odabran prema događaju 30. listopada 1887. godine, kada je u gradu utemeljena Hrvatska čitaonica, a prvi predsjednik bio je prof. Šime Kvirin Kozulić.

Opširnije...

Astrid Kuljanić pjevala u Carnegie Hallu

Riječka pjevačica Astrid Kuljanić, obiteljskim korijenima i glazbenim stvaralaštvom vezana za otok Cres, po prvi put je nastupila u Carnegie Hallu, glasovitoj koncertnoj dvorani na Manhattanu u New Yorku.

Opširnije...

Perkove avanture u riječi i slici

U Gradskoj knjižnici u Malom Lošinju održano je putopisno predavanje Tomislava Perka, mladog Zagrepčanina koji je karijeru u svijetu financija zamijenio onom putopisca.

Opširnije...

Frane Petrić i povijest Venecije

Frane Petrić i venecijanska prisutnost na istočnoj jadranskoj obali bili su tema okupljanja u prostoru Zajednice Talijana Cresa.

Opširnije...

Pjevačica i RTV-voditeljica ukoričila vlastitu borbu s tugom

Knjiga "Ono što ostaje, uvijek ljubav" Ivane Plechinger predstavljena je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju.

Opširnije...

Najtraženija "Djevojka u vlaku"

Triler "Djevojka u vlaku" engleske spisateljice i novinarke Paule Hawkins ovo je ljeto bila najčitanija knjiga među članstvom Gradske knjižnice i čitaonice u Malom Lošinju. Roman "Nekoliko ptica i jedno nebo" Mire Gavrana najčitanija je knjiga domaćeg autora.

Opširnije...

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!