Dugogodišnja ljubav prema Lošinju traje i dalje...

Direktor TZ Dalibor Cvitković, Monica i Theodor Winkler te Katja Blaško
Direktor TZ Dalibor Cvitković, Monica i Theodor Winkler te Katja Blaško
Već desetljećima Lošinj je vjerno odredište brojnih dugogodišnjih gostiju. Prvotno kao turistička destinacija, a naposljetku i "drugi dom", tako ga često opisuju. Upravo iz tog razloga Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja njihove vjernosti.


26 godina ljubavi prema Lošinju

Franz i Isabella Wuntz iz Münchena posjećuju Lošinj još od 1997. godine, a kod privatne iznajmljivačice Margarite Toić borave već 17 godina. Ovi veliki ljubitelji prirode rado posjećuju svoju omiljenu destinaciju krajem kolovoza / početkom rujna upravo kako bi izbjegli velike gužve i uživali u kupanju na divljim plažama, jutarnjem trčanju i dugim šetnjama. Bez televizora, mobilnih uređaja, klime... praksa je to koje se drže jednom kada zakorače na Lošinj. Obitelj Wuntz rado posjećuje i lošinjske restorane, a prošetala je svim lošinjskim šetnicama. Nerijetko razmjenjuju svoja iskustva i s drugim gostima na otoku, različitih jezika i nacionalnosti. Voljeli bi kada bi sve ostalo netaknuto. Na voljenom Lošinju ne bi htjeli ništa mijenjati.

45. put na Lošinju!

Obitelj Winkler posjetila je Lošinj već 45. put u 30 godina! Monica i Theodor Winkler iz Innsbrucka počeli su dolaziti 1993. godine kada su nosili pomoć za Crveni križ i Caritas iz Austrije. Prve godine, prisjećaju se, odsjeli su u hotelu "Aurora", kasnije su postali stalni gosti obitelji Blaško. U dva su navrata posjetili Lošinj i kao članovi crkvenog zbora iz Innsbrucka i s njima nastupali u malološinjskoj župnoj crkvi. Pohvaljuju uređenost mjesta, čistoću luka Mali i Veli Lošinj, kao i čistoću samih plaža te uređenost pješačkih staza i biciklističkih trasa. Iznenadila ih je negativna kampanja u Austriji, vezana za cijene u Hrvatskoj. Pri uspoređivanju cijena, nisu nezadovoljni te napominju kako su isto iskustvo i oni doživjeli prelaskom sa šilinga na euro. Voljeli bi kada bi se priroda i okoliš omiljene destinacije sačuvali, a pohvaljuju i urbanu očuvanost prostora. Nadaju se da će u skoroj budućnosti doživjeti da se uredi i prostor bivše vojarne i skladišnih prostora na Velopinu u Malom Lošinju. Vjerni gosti dolaze većinom u rujnu, a ponekad čak i u svibnju... Stoga ne čudi da im je najomiljeniji prizor u svibnju cvjetanje kadulje na Umpiljku.

Bez auta kroz Lošinj

Šetanje lošinjskim šetnicama najdraža su aktivnost Rozalije i Jurija Receka iz Ljubljane koji otok redovito istražuju već 20 godina! Iako su prvotno boravili u hotelu "Aurora", posljednjih sedam godina rado su smješteni kod privatne iznajmljivačice Tanje Mikuličić. Sunčana uvala, Čikat i uvalice južnog djela otoka Lošinja najdraži su im dio arhipelaga. Svoju ljubav prema Lošinju prenijeli su i na sina koji je također redovni gost otoka vitalnosti.

Ovom prilikom direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković zahvalio je na vjernosti dugogodišnjim gostima te im uručio zahvalnice, lošinjske lokalne proizvode i prigodne poklone. Upravo zahvaljujući programu vjernosti Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju. Na taj način zajednički se pridaje značaj gostima koji godinama odabiru upravo Lošinj za svoju destinaciju.

Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja