Cresani treći na velikom turniru u Karlovcu

foto: RK Cres
foto: RK Cres
Vrijedan rezultat ostvario je RK "Cres" na masovnom turniru, Otvorenom prvenstvu Karlovca u mini-rukometu, osvajanjem trećeg mjesta u kategoriji do 10 godina starosti (igrači 2014. godišta i mlađi).


Creski dječaci u skupini su ostvarili tri pobjede - 15:11 protiv RK "Dubrava Vrbovečka", potom 10:8 protiv "Maksimira", a onda 5:0 protiv "Novigrada". U polufinalu, "Cres" je izgubio od sastava "Mini gol" nakon kaznenih udaraca - u igri je bilo 11:11, a potom 3:1 u "penalima" za "Mini gol". U susretu za treće mjesto, "Cres" je bio bolji od Škole rukometa "Crikvenica" s 13:9. Član momčadi "Cresa" Matej Šimić uvršten je u najbolju petorku turnira. Na turniru je sudjelovalo 49 ekipa.

Igrala je i ekipa creskih djevojčica, izgubivši najprije od "Bjelovara" 8:11, a potom je ostvarena pobjeda od 11:1 nad "Mladosti" iz Sv. Martina. U trećem susretu u skupini "Cres" je izgubio od "Samobora" 4:12, a u osmini finala od "Karlovca" 3:6.

Županijska liga do 11 godina

Lošinjske rukometašice odigrale su u nedjelju u Opatiji dvije utakmice Županijske lige do 11 godina. Prvo su pobijedile "Omišalj" 9:6, a potom izgubile od "Pećina" 8:12.