Kako poboljšati koncentraciju

    Elena Busanić / foto: B. Purić
    Elena Busanić / foto: B. Purić
    Koncentracija, usmjeravanje misli u željeni smjer, neizostavna je u svakodnevnom pravilnom obavljanju zadataka, pa je tako i od goleme važnosti u školovanju.


    Na temu "Kako poboljšati koncentraciju", predavanje će ove srijede u Srednjoj školi Ambroza Haračića u Malom Lošinju održati školska psihologinja Elena Busanić, a namijenjeno je prije svega učenicima srednjoškolskog, ali i osnovnoškolskog uzrasta, pa i drugima koji žele saznati više o ovoj temi i unaprijediti vlastitu koncentraciju. Već su svoj dolazak najavili srednjoškolci, osnovci i studenti. "U većini slučajeva, ne radi se o nedostatku sposobnosti koncentracije, nego o tome da ne znaju kako se koncentrirati. Koncentraciju možemo - i trebamo - vježbati, stoga će se na ovom interaktivnom predavanju sudionicima predstaviti činitelji koji utječu na koncentraciju, kao i savjeti kako je poboljšati kroz praktične vježbe", najavljuje Busanić.

    Predavanje će biti održano u učionici br. 7, s početkom u 17 sati, a dio je programa "Rijeka psihologije", u kojemu je i nekoliko događaja izvan Rijeke, pa tako i na otocima.