Otoci.net

Sub23032019

Zadnje dodano:23.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Na "meniju" komunalni problemi

Na "meniju" komunalni problemi

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Malog Lošinja postavljeno je desetak pitanja, uglavnom iz područja komunalija...

Branka Domca (PGS) zanimalo je u kojoj je fazi najavljena podjela komunalne tvrtke "Vodovod i čistoća", te upozorio na pločnik na Zagazinjinama, koji je isprekidan prilazima parkirnim mjestima, što smatra problemom za prolaz dječjih i invalidskih kolica.

Gradonačelnik Gari Cappelli (HDZ) odgovorio je da bi razdvajanje komunalne tvrtke trebalo biti riješeno do kraja godine, ali tako da se zadrži što je više moguće zajedničkih službi.

Rudolf Ivković (HSLS) upitao je kada će se raspisati izbori za Vijeće mjesnog odbora u Velom Lošinju, koje već dugo ne postoji, na što mu je odgovoreno da će ti izbori biti u listopadu.

Ljiljana Rukonić iz SDP-a zatražila je na uvid građevinsku dozvolu za novi predprostor sportske dvorane, gdje je nagib rampe za invalidska kolica veći od 30 posto. Odgovor joj je najavljen pisanim putem.

Dubravko Devčić (neovisna lista) pitao je o skloništu za životinje, navodeći da namjenska sredstva postoje u proračunu, a da pomaka nema: "Kada par starijih gospođa ne bude više moglo brinuti o mačkama, što ćemo onda? Da li Grad nije zainteresiran i hoće li ikada biti?", upitao je. Cappelli je odgovorio da Grad neće otvarati sklonište, da je to stvar privatnika ili udruga, a da Grad može dati samo financijsku potporu, prema odluci Gradskog vijeća.

Boris Badurina (HDZ) govorio je o pretovarnoj stanici za otpad, našto je Cappelli kazao da se Grad na razini Županije izborio za svoju pretovarnu stanicu, koja nije bila u planu (već samo u Cresu, op.a.).

Siniša Dakić-Barichievich (neovisna lista) i Mario Kamalić (HSS) upozoravaju na neugodne mirise; Dakić zbog kanalizacije u luci u Velom Lošinju, a Kamalić zbog kontejnera u središtu Malog Lošinja.

Na današnji dan.....

23/3/1940

Na Susku započeta gradnja tvornice ribljih konzervi, radila do kraja šezdesetih godina