Otoci.net

Pet19102018

Zadnje dodano:18.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Doktorici Vodanović nagrada za životno djelo

Doktorici Vodanović nagrada za životno djelo

Liječnica Anamarija Vodanović dobitnica je Nagrade za životno djelo, a Raymond Prag proglašen je počasnim građaninom Malog Lošinja, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj uoči Dana Grada - 11. studenog.

Dodijeljene su dvije godišnje Nagrade Grada, i to Katedri Čakavskog sabora Cres-Lošinj koja ovih dana slavi trideset godina aktivnosti, te srednjoškolskoj profesorici i spisateljici Lidiji Kosmos.

Anamarija Vodanović najviše je gradsko priznanje zaslužila dugim radnim vijekom u službi zdravlja otočana, a u njeno je ime priznanje preuzeo suprug Sandro. Raymond Prag rođeni je Lošinjan koji je veliki dio života proveo u SAD, a stalni je sudionik različitih humanitarnih akcija kojima pomaže rodni kraj, u kojemu pod stare dane često boravi.

Plaketu Grada primila je umirovljena profesorica Veronika Vidoš, za dugogodišnji volonterski rad u Društvu za zaštitu životinja, a Grb Grada bivši lošinjski župnik Ivan Brnić, časna sestra Kerubina Picinić sa Suska, te dr. Goran Ivanišević za doprinos očuvanje povijesne baštine Velog Lošinja.

Nagrađeni su najbolji učenici Srednje škole - Luka Maros, David Jerković, Gabriela Dumenčić i Monika Raković, te Osnovne škole - Roberta Vojniković, Paula Štajduhar, Lucija Mršić i Vanesa Muškardin. Za organizaciju velikih događaja i popularizaciju sporta među najmlađima, nagrađeni su Sportsko-ribolovno društvo "Udica" i Sportsko društvo "Škarpina" iz Nerezina, zatim Atletski klub, Ženski rukometni klub i Šahovski klub "Lošinj".

Uz glazbeno-scenski program djece različitih uzrasta (pjevanje, recitacije u dijalektu, ples), članica Puhačkog orkestra "Josip Kašman", Ženskog pjevačkog zbora "Vittorio Craglietto" pri Zajednici Talijana, za govornicom su se nizali pozdravni govori. Uime domaćina okupljene su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković i gradonačelnica Ana Kučić, a od gostiju župnik Robert Zubović, creski gradonačelnik Kristijan Jurjako, županijski predstavnik Đanino Sučić, dogradonačelnik Preloga Zdravko Kvakan, te ministri Oleg Butković (more, promet i infrastruktura) i Gari Cappelli (turizam). Cappelli je uz projekciju novog reklamnog videospota Hrvatske turističke zajednice najavio još jednu uspješnu turističku sezonu, a Butković radove na dionicama otočnih cesta u sljedećoj godini - na potezu Osor-Nerezine, te na krajnjem sjeveru otoka Cresa.

Uoči svečane sjednice u kinu Vladimira Nazora, na zidu obližnje bivše zgrade Pomorske škole otkrivena je ploča koja će podsjećati na dugogodišnji rad ove ustanove u tom objektu, sada komercijalne namjene. Ploču su otkrili povjesničar Julijano Sokolić i gradonačelnica Ana Kučić, zasvirao je lošinjski Puhački orkestar "Josip Kašman", a postrojila se i Hrvatska garda iz Čakovca, počasna postrojba čiji je pripadnik topovskim pucnjem učinio ovaj trenutak zvučnim.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!