Komadina podržao Jurjaka, poziva lošinjski IDS-HNS na suradnju

Jurjako, Komadina i Gregorović u lučici Grabar / foto: B. Purić
Jurjako, Komadina i Gregorović u lučici Grabar / foto: B. Purić
Tjedan dana uoči drugog kruga gradonačelničkih izbora u Cresu, koalicijskog kandidata Kristijana Jurjaka došao je podržati primorsko-goranski župan Zlatko Komadina (SDP).

U pratnji županijskih dužnosnika iz Cresa, Marine Medarić i Đanina Sučića, te creskih kandidata koalicije HNS-SDP-PGS-HSS-HSU, Komadina je posjetio nedavno preuređenu lučicu Grabar, gdje je postavljena i fontana koja je od 1953. do 2005. stajala na glavnom trgu u Cresu.

Komadina je, uz zahvalu biračima na ponovnom izboru za župana već u prvom krugu, pozvao sve svoje poklonike da glas daju Kristijanu Jurjaku i zamjeniku Marinu Gregoroviću, govoreći o projektima na kojima su u Cresu, Belom i Orlecu zajedno radili Grad Cres i Primorsko-goranska županija u proteklom mandatu.

Na naše pitanje kako ocjenjuje situaciju na susjednom Lošinju, gdje još nije jasno tko će prikupiti većinu, Komadina je kazao da bi suradnja dvojice vijećnika izabranih s liste IDS-HNS sa SDP-om bila logična, a da bi "sve ostalo bilo prevara birača, jer birači koji su dali glas za IDS i HNS sigurno ne žele da njihovi glasovi završe kod HDZ-a".