HKDU prepušta izbor partnera lošinjskoj podružnici

Mirko Perkić / foto: B. Purić
Mirko Perkić / foto: B. Purić
Lošinjska podružnica HKDU-a dobila je zeleno svjetlo od stranačke središnjice za sklapanje predizbornih i postizbornih dogovora.

Nedavno je za predsjednika lošinjskog HKDU-a ponovno izabran Mirko Perkić, dosadašnji predsjednik podružnice. Stranka je na izborima prije četiri godine zajedno s HDZ-om, HSS-om, Strankom umirovljenika (SU) i Zelenom strankom (ZS) podržala kandidaturu Garija Cappellija.

"Kao tradicionalna, demokršćanska stranka kojoj je svekoliki razvoj Hrvatske na prvom mjestu, HKDU se na lokalnoj razini, u Malom Lošinju, zauzima za gospodarski, komunalni, zdravstveni, kulturni i turistički razvoj koji će osigurati otvaranje radnih mjesta i ostanak mladih ljudi na otoku", izjavio je Perkić.

"S obzirom na specifičnosti lokalnih sredina u kojima oni koji u njima djeluju i žive najbolje znaju potrebe i prioritete, HKDU svojim podružnicama i ograncima ostavlja na izbor s kojim će političkim strankama i neovisnim listama stvarati predizborne i postizborne koalicije", kazao je predsjednik HKDU-a Dean Golubić.