Liječenje iz antike bit će predstavljeno djeci

Neki od eksponata s izložbe Anamneza / foto: B. Purić
Neki od eksponata s izložbe Anamneza / foto: B. Purić
Prema već ustaljenom običaju u završnim danima ljetnih školskih praznika, Lošinjski će muzej od ponedjeljka do četvrtka organizirati radionicu za djecu.

Naziv radionice je "Tajni muzejski recepti", priređena je za djecu u dobi od osam do jedanaest godina, a održavat će se dva sata dnevno, od 10 do 12 h, u glavnoj zgradi Lošinjskog muzeja - palači "Fritzi", u kojoj je ovo ljeto postavljena gostujuća izložba "Anamneza - povijest bolesti u antičkom svijetu", Arheološkog muzeja iz Zagreba.

"Radionica će upoznati polaznike s božanskim liječnicima u antici, razvojem farmacije, ljekovitim biljem i tajnim antičkim receptima za liječenje koje su koristili Grci i Rimljani. Djeca će učiti o današnjoj zdravoj prehrani, ljekovima iz prirode, o tajnama mozga, te o održavanju higijene, a sve u vezi s poimanjem zdravlja i liječenja u vremenu starih Grka i Rimljana", najavila je Martinela Dragičević iz Lošinjskog muzeja.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić