"Autorske bure" na Cresu i Lošinju

Tea Tulić boravi u M. Lošinju / foto: B. Purić
Tea Tulić boravi u M. Lošinju / foto: B. Purić
Pisci koji ovih dana borave na cresko-lošinjskom otočju u potrazi za umjetničkim nadahnućem, predstavit će se ovdašnjoj publici u četvrtak u Cresu, odnosno u petak u Malom Lošinju pod zajedničkim nazivom "Autorske bure".

U četvrtak s početkom u 20 sati u baru "Plavica", sa zainteresiranima će se susreti Damir Karakaš koji proteklih gotovo mjesec dana boravi u Cresu, te Olja Savičević Ivančević koja se smjestila u Belom. U petak u 19 sati u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju, književnu večer održat će Bekim Sejranović koji boravi na Susku i Tea Tulić koja vrijeme provodi u Malom Lošinju.

Uz razgovor o njihovim prošlim djelima, ove će književne večeri biti prilika za upoznavanje s načinom rada ovih autora koje je na kvarnerske otoke distribuirala organizacija projekta Rijeke - europske prijestolnice kulture za 2020. godinu. Na otocima stječu nadahnuće koje će upotrijebiti u pisanju kratkih priča, a koje bi trebale biti objavljene ove godine, uključujući i prijevod na engleski jezik.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić