Otoci.net

Sub20102018

Zadnje dodano:19.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Lucija Mršić i Ena Škoda posebno pohvaljene za čitanje

Lucija Mršić i Ena Škoda posebno pohvaljene za čitanje

I ove je godine održano natjecanje u čitanju naglas u lošinjskoj osnovnoj školi, a ocjenom povjerenstva najuspješnije su bile Lucija Mršić i Ena Škoda.

Učenici su pred svojim koleg(ic)ama i članovima obitelji naglas čitali tekstove iz različite literature, a natjecanje je bilo podijeljeno u dvije skupine - za djecu šestih, sedmih i osmih razreda, te onu iz trećih, četvrtih i petih.

U konkurenciji starijih, najboljom je proglašena Lucija Mršić, ujedno nagrađena kao višegodišnja sudionica ovakvih natjecanja. Drugo mjesto zauzela je Barbara Antonia Jurčević, a treće su podijelile Lena Kunda i Rahela Russin. Od mlađih, najbolje je naglas čitala Ena Škoda, druga je Petra Lekić, a treći Frane Rogić.

Odluke je donio tročlani žiri - profesorica hrvatskog jezika Iva Stambolija, te dvije učenice lošinjske gimnazije - Kristina Zorić i Sara Henč. Događaj je organizirala školska knjižničarka prof. Tatjana Pavoković-Komadina. U predahu između čitanja i proglašenja, održan je kraći koncert učenika glazbenog odjela škole.

Na današnji dan.....

20/10/1908

U brodogradilištu blizu Monfalconea, osnivača Lošinjana Alberta i Callista Cosulicha, porinut parobrod "Trieste"