Izložbenu sezonu u palači "Fritzi" otvara Jelena Bando

b_400_400_16777215_0_0_images_novosti_2017-03_izlozba-jelenabando-slika.jpgDanašnjim (19 h) otvaranjem izložbe slika autorice Jelene Bando pod nazivom "Drugi - pravi prostor" počinje izložbena sezona u matičnom objektu Lošinjskog muzeja, palači "Fritzi".

Bando će izložiti recentne radove nastale za boravka u Parizu na temelju susreta s karipskim kolegama. Autorica je dosad imala dvanaest samostalnih, te trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od 26. travnja lošinjska publika moći će pogledati izložbu grafičkih instalacija i grafika autorice Ane Vivoda, a od 2. lipnja pa do kraja kolovoza bit će postavljena izložba "Iza zidova Lošinjskog muzeja" povodom desete godišnjice formalnog osamostaljenja muzejske ustanove. Bit će izložen izbor manje poznatih predmeta iz kulturno-povijesnog odjela, arheološkog odjela, odjela umjetničkih zbirki, odnosno etnografskog odjela.

Od 5. rujna bit će postavljena studijska izložba "Mario Tarabocchia" o dizajneru regatnih brodova na kojima je osvajan prestižni jedriličarski "America's Cup". Od 9. studenog Lošinjani i gosti moći će pogledati izložbu grafičkih objekata, objekata i instalacija riječke autorice Celestine Vičević, a 13. prosinca, kako se već uobičajilo, bit će otvorena godišnja izložba radova članstva Foto-kluba "Lošinj".