Restorani predstavili gastro-adute

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Već dvanaestu godinu u nizu, lošinjski su se restorani uoči početka turističke sezone predstavili gastronomskim adutima iz svojih kuhinja.

Pod nazivom "Fešta lošinjske kuhinje" u organizaciji Turističke zajednice Lošinja, jela s zajedničkim nazivnikom "Apoksiomenove antičke kuhinje", temeljena na namirnicama za koje se zna ili barem pretpostavlja da su bile dostupne stanovnicima Mediterana u vrijeme nastanka kipa Apoksiomena prije više od dva tisućljeća, predstavili su restorani iz Malog Lošinja, Velog Lošinja, Nerezina i Artatora. Sudjelovali su tako restorani "Televrin" i "Manora" iz Nerezina, "Eki" i "Artatore" iz Artatora, "Punta" i "Bora bar" iz Velog Lošinja, te "Marina", "Poljana", "Bocca vera", "Za kantuni", "Silvana", "Deveron", "Baracuda", "Diana", "Cigale" i "Veli žal" iz najvećeg otočnog mjesta. Sudjelovali su i učenici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Ambroza Haračića, a ponuda je dopunjena vinima gostujućih vinarija - "Medea", "Pilato", "Gospoja" i "Brzica". Navedeni restorani ovih dana nude posebne tematske menije.

Velik broj mještana i gostiju Lošinja iskoristio je priliku da na glavnom gradskom trgu degustira ponešto iz ponude restorana.