Otoci.net

Pet19102018

Zadnje dodano:18.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Turizam Lošinj na kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI)

Lošinj na kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI)

Na godišnjem kongresu Svjetske biciklističke organizacije (UCI) održanom u švicarskoj Lausannei 30. studenog i 1. prosinca 2017. godine, otok Lošinj predstavio se kao domaćin prve utrke svjetskog kupa u Downhillu.

Naime, od 21. do 22. travnja 2018. godine, 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, tristotinjak sudionika natjecat će se u ekstremnoj biciklističkoj spust-utrci World Cup 2018. – "Downhill Lošinj", stoga su Lošinj, kao i regija Kvarner, u ovom kongresu prepoznali priliku da se predstave ciljanoj publici kao bike-destinacije.

Na dvodnevnom kongresu sudjelovali su organizatori World Cup 2018. - "Downhill Lošinj"; predstavnici Mountain bike Trbovlje - Matej Drnovšek i Sebastjan Mrzljak, Atletskog kluba "Lošinj" - Lovro Hesky, te direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Svjetski kup u downhillu na Lošinju iduće godine jedan je od većih sportskih događaja u Hrvatskoj 2018. godine i idealna prilika za turističku promociju Lošinja i regije Kvarner kao bike-friendly destinacija posjetiteljima i gledateljima širom svijeta. Prilika je to i da se brojne staze, šumski putevi i prepreke zanimljive biciklistima iskoriste na najbolji način - kroz zdravlje i sport, i upravo je to put kojim smo krenuli u suradnji sa švicarskom tvrtkom Bikeplan na izradi Master-plana razvoja cikloturizma otoka Lošinja, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Peter van den Abele, sportski direktor i glavni menadžer za "offroad" i Simon Burney, glavni koordinator Svjetske biciklističke organizacije (UCI) za Cross Country Mountain bike izuzetno su zadovoljni prezentacijom otoka Lošinja i pripremnim radovima koji se ulažu u atraktivnost same staze čija je posebnost cilj koji se nalazi na obali, a natjecatelji prolaze urbanim područjem. Upravo je po tome lošinjska downhill-staza posebna te jedina u Svjetskom kupu.

Ovo svjetsko događanje podržat će Red Bull Media House prijenosom uživo, te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa. Zahvaljujući njima utrka će se prikazivati u 99 zemalja, a očekuje se da će je uživo pratiti više od dva milijuna gledatelja. Utrku u potpunosti podržava Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Mali Lošinj, "Jadranka" d.d. te Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.

(Sponzorirani članak)

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!