Otoci.net

Sub20102018

Zadnje dodano:19.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Dujmović najbrži na lošinjskoj utrci

Dujmović najbrži na lošinjskoj utrci

Cresanin Marko Dujmović pobijedio je na glavnoj utrci ulicama Malog Lošinja, održanoj povodom Dana Grada. Drugo mjesto osvojio je riječki Makedonac Darko Pop Acev, a treće Lošinjan Josip Kovačić. Najbrže žene bile su Nada Tataj Laitinen, Jelena Čović i Arja Tataj - sve iz Malog Lošinja.

Još su podijeljene i medalje prema kategorijama, osim onih koji su dobile glavne nagrade, pa su tako u kategoriji od 18 do 39 godina najbrži bili Dino Dorčić, Danijel Nurkić i Gaston Piljek, a od žena Ivana Čondić Grgić i Ida Saganić. U kategoriji od 40 godina naviše, osim onih iz glavnog poretka, najbrža trojica bili su Đulijano Kujundžić, Vedran Bačić i Denis Mustač, a najbrža natjecateljica Senka Stojanović.

Glavna utrka trčana je na 4000 metara, a istu dionicu otrčali su i stariji srednjoškolci, od kojih je najbrži bio Mate Jurčević, drugi je bio Miroslav Gorupić, a treće mjesto podijelili su Jan Tomich i David Jerković. Trčala je samo jedna djevojka u toj kategoriji - Nikolina Stupičić. Sudjelovala je samo jedna mlađa srednjoškolka; Chiara Kalanj - svi iz Malog Lošinja.

Održan je i niz kraćih trka za djecu, pa su tako troje najbržih u kategoriji starijih osnovnoškolaca, na 1500 m, bili Vedran Težak, Marin Curri i Luka Bilić, odnosno Lana Nedoklan, Eni Vidulić i Laura Ružić. U kategoriji mlađih osnovnoškolaca, na 1000 m, prva trojica su Luka Siniša Ružić, Frane Rogić i Eroll Gaši, a prve tri Fay Kujundžić, Tina Mladar i Rinesa Gashi.

U kategoriji "limači" (600 m) pobijedili su Borna Bačić i Celina Marinac, a kod "cicibana" (400 m) David Korošec i Laura Hocenski. Održane su i trke na 200, odnosno 100 metara za najmlađe trkač(ic)e. Sveukupno se u organizaciji Atletskog kluba "Lošinj" natjecalo 187 osoba.

Na današnji dan.....

20/10/1908

U brodogradilištu blizu Monfalconea, osnivača Lošinjana Alberta i Callista Cosulicha, porinut parobrod "Trieste"