Sub14122019

Zadnje dodano:13.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Što slušam "Privlači me drugačija percepcija glazbe"

"Privlači me drugačija percepcija glazbe"

Za glazbu govore da ima moć ljude činiti sretnima, a odabir glazbe ponekad je i svrstavanje u masu ili pak razlikovanje od nje. Odlučili smo stoga pokrenuti novu rubriku "Što slušam", u kojoj osluškujemo glazbeni puls naših otočnih sumještana, a prvi gost je Tomislav Theimer iz Malog Lošinja, radnog mjesta u brodogradilištu, ali i osoba s bogatim aktivnim glazbenim životom.

Koju vrstu glazbe i koje izvođače najradije slušate?

- Uglavnom žestoku energičnu glazbu, sklonu eksperimentiranju. Upravo je nakon trinaest godina izašao novi album grupe "Tool" pa ga planiram poslušati. Trenutno prolazim kroz diskografiju grupe "Morphine" koja se ističe interesantnim zvukom i dobrim pjesmama u varijanti bas, bubanj i saksofon.

Zbog čega baš ti žanrovi i izvođači, što vas tome privlači?

- Privlači me njihova drugačija percepcija glazbe i zvuka u odnosu na popularnu glazbu, koja kao da za cilj ima unisonost i nemogućnost razlikovanja jednih izvođača od drugih, pa je samim time većina nezanimljiva tj. prosječna... čast izuzecima. Glazbu ne doživljavam kao "fast food".

- Koju ste glazbu i izvođače slušali ranije i zbog čega ste prešli na druge?

- I dalje volim slušati stvari od ranije. Sve je to vezano za dobre uspomene, a kada čujem nešto što je zanimljivo i drugačije, to dodam u fonoteku.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!