Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava "Ljetno kino" rasplesalo Lošinjane i goste s regate

"Ljetno kino" rasplesalo Lošinjane i goste s regate

Skupina "Ljetno kino" bila je glavni gost treće i posljednje u ovoljetnom nizu "Pomorskih večeri", fešti priređenih u središtu Malog Lošinja. Nakon srpanjske fešte s Mladenom Grdovićem i kolovoške s Davorom Radolfijem, ovaj su put na svoje došli ljubitelji pop-rocka, reggaea i drugih glazbenih žanrova.

Mladen "Max" Juričić za kojim je staž u "Azri", "Filmu", "Vješticama", "Šo!Mazgoonu" te Filip Petković i Vlade Matulić zašli su i u repertoare Boba Marleyja, Manua Chaoa, Marijana Bana, U2-a, pa i Franka Sinatre.

Program u predvečerje protekao je po već uhodanoj shemi - folklorni nastupi društava "Studenac" iz Nerezina i "Manfrina" iz Malog Lošinja, program Puhačkog orkestra "Josip Kašman" i Lošinjskih mažoretkinja, klapa "Augusta" (Lošinj), "Burin" (Cres) i "Čikat" (Lošinj), a ovaj put i Gradske straže Bakar koja je došla u tradicionalnim uniformama i svoje prisustvo gromko označila pucnjevima iz topa. Neposredno prije glavnih glazbenih gostiju, svoju je točku izvela lošinjska grupa plesačica zumbe, a na pozornici je prikazan rezultat višednevne radionice brodogradnje za djecu.

Prikazano je ponešto od tradicionalnih vještina - krpanje ribarske mreže, popravak drvene barke, izrada vrša i vezivanje mornarskih čvorova, a astronomi su omogućili pogled kroz teleskop, kao asocijaciju na nekada nezamjenjiv način navigacije. Uz štandove s ićem i pićem smještenim na i kraj izletničkih brodova, uvijek bude živo, pa je tako bilo i ovaj put.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!