Otoci.net

Ned19012020

Zadnje dodano:19.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Katarina Mamić Miss Hrvatske

Katarina Mamić Miss Hrvatske

Katarina Mamić iz Smiljana, jedna od dvije predstavnice Ličko-senjske županije, izabrana je za Miss Hrvatske za 2019. godinu, na završnom izboru održanom na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju.

Prvom je pratiljom proglašena Maria Rogić iz Zagreba, a drugom Iva Mijolović iz Zadra. Za Miss fotogeničnosti nakon internetskog izbora proglašena je Tea Pavičić iz Slavonskog Broda.

Zanimljivo je da pobjednica, 22-godišnja studentica novinarstva, nije bila proglašena za Miss svoje, Ličko-senjske županije, već je ondje bila prva pratilja, a kako je na županijskom izboru imala jednak broj bodova kao i izabrana miss Glorija Mudrovčić, direkcija izbora odlučila je uvrstiti obje u završnicu.

Sudjelovalo je četrnaest kandidatkinja, koje su pravo sudjelovanja stekle putem županijskih izbora za Miss. Predstavnica Primorsko-goranske županije, Riječanka Rea Rebeca Plišić uvrštena je odlukom žirija među osam najboljih, ali nije dobila jednu od lenta, baš kao i jedina otočanka u završnici, Korčulanka Lara Brkić.

Kandidatkinje su se na pozornici na glavnom gradskom trgu, za ovu priliku posebno presloženu - u obliku modne piste, predstavile najprije u narodnim nošnjama svojih krajeva, a potom i u nizu drugih suvremenih kreacija domaćih dizajner(ic)a. Odluku o konačnoj pobjednici donio je 22-člani žiri, u kojemu su uz direktoricu događaja Maju Vračarić i brojne predstavnike sponzora i pokrovitelja, bili i primorsko-goranska dožupanica Marina Medarić, lošinjska gradonačelnica Ana Kučić i direktor lošinjske turističke zajednice Dalibor Cvitković. Izbor je izravno televizijski prenošen, a održavanje na glavnom trgu omogućilo je i velikom broju Lošinjana prisustvovanje priredbi.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!