Otoci.net

Pet22112019

Zadnje dodano:22.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Četrnaest kandidatkinja lovi titulu najljepše

Četrnaest kandidatkinja lovi titulu najljepše

Trinaest od četrnaest kandidatkinja (četrnaesta je još na putu) okupilo se u Malom Lošinju, gdje će u subotu u kasnim večernjim satima jedna od njih ponijeti lentu kao nova Miss Hrvatske.

U tijeku su pripreme scenografije na glavnom gradskom trgu, radnici "Lošinj usluga" danas preslaguju pozornicu, koja će biti premještena nešto bliže obali, a dobit će i produžetak u smjeru publike, u funkciji modne piste. Na trgu će u subotu biti postavljeno tristotinjak sjedalica, a osim rezerviranih mjesta za VIP-goste, ostatak će biti dostupan građanima i gostima Lošinja, pa tko stigne prvi...

U stanci između proba haljina i fotografskih seansi, kandidatkinje su pod vodstvom direktorice Maje Vračarić posjetile gradsku upravu Malog Lošinja, gdje su im gradonačelnica Ana Kučić i Dalibor Cvitković poželjeli sreću na subotnjem izboru. U taj će ishod i sami biti upleteni, kao dvoje od ukupno 22 članova žirija. Kandidatkinje - dobi od 17 do 25 godina - pravo sudjelovanja na završnici stekle su putem županijskih kvalifikacija, s tim da izbori nisu održani u svim hrvatskim županijama. Riječanka Rea Rebecca Plišić predstavnica je Primorsko-goranske županije, a jedina otočanka u konkurenciji je Korčulanka Lara Brkić, miss Dubrovačko-neretvanske županije. Još se natječu Estela Perkov iz Primoštena, Maria Rogić iz Zagreba, Tea Pavičić iz Slavonskog Broda, Vanja Beronja iz Vukovara, Esmeralda Slaviček iz Preloga, Tina Ković iz Šibenika, Mateja Bilješković iz Požege, Helena Čatić iz Hrvatske Kostajnice, Iva Mijolović iz Zadra, Sara Siladji iz Vrbovca, te dvije predstavnice Ličko-senjske županije koje su na županijskom izboru imale jednak broj bodova - Glorija Mudrovčić iz Otočca i Katarina Mamić iz Smiljana.

Ovo je prvi put da je Lošinj domaćin ovoj manifestaciji, ujedno i prvi put da se izbor Miss Hrvatske za Miss svijeta održava na nekome od jadranskih otoka.

Na današnji dan.....

22/11/1908

Creski kopači dobrovoljnim prilozima podigli Narodni dom, središte narodnog pokreta ovdašnjih Hrvata; danas je ondje poštanski ured