Pon16122019

Zadnje dodano:15.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Plesalo gotovo 400 maškara

Plesalo gotovo 400 maškara

Gotovo četiristo maškaranih okupilo se i zabavljalo na ljetnom karnevalu koji je u noći sa subote na nedjelju priređen u Cresu.

Osim karnevalskih skupina s otoka, odazvali su se i gosti iz drugih mjesta istarsko-kvarnerskog područja, pa su tako u povorci koja je od Šetališta krenula prema središtu grada bile skupine "Girice" (djeca iz Dječjeg vrtića s odgajateljicama), "Vežgani", "Folšarija", "Špažićari", "Krasica pa Rio", "Viva Ri", "Veli Vrh Valmade", "Siti i pijani", "Studena", "Pašac", "Koromačno", "Draške maškare", "Creske sirene", "Zumba" (Mali Lošinj), "Zadenjeni i deštakani", "Farabuti" te "Fakini i Jureši".

Na Trgu Frane Petrića plesnu je atmosferu "podgrijavala" skupina "Fortunal", a od koristi je bilo to što, za razliku od nekih prošlih ljetnih karnevala, vrijeme nije bilo toliko vruće.

Kako je ovo bio jubilarni dvadeseti ljetni creski karneval, pod ložom je priređena izložba fotografija s ranijih karnevala, i to tako da su fotografije obješene sa stropa, umjesto klasičnog postavljanja na stalke ili zidove.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!