Otoci.net

Pon20052019

Zadnje dodano:20.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Karleto, F-16, škrinja, Tito, Dalmatinci...

Karleto, F-16, škrinja, Tito, Dalmatinci...

Sedamnaest karoca s oko pedeset sudionika sudjelovalo je na Balinjeradi održanoj u subotu poslijepodne na Bočacu u Malom Lošinju.

Nakon što je proteklih godina održavana u Ulici braće Vidulić, zbog radova na kolniku na glavnom gradskom trgu ove je godine Balinjerada vraćena na Bočac, i to u organizaciji novoosnovane udruge "Društvo Balinjerade Karleto Bočac" predvođena Branimirom Jelićem i Glenom Busanićem, a u čijem je nazivu nadimak nedavno preminulog Vladimira Karlovića, uz Miroslava Bišćana pokretača ove lošinjske manifestacije.

Sudjelovale su ekipe i pojedinci pod nazivima "Rent a car 213-LO", "Spužva Bob", "Grobari", "Autobus za Irsku", "Kartel de Lošinj", "Tito i Jovanka", "Tito i pioniri", "Zoološki vrt", "Barak F-16 / Heroj a ne zločinac", "Lovačka priča", "Zanossi škrinja", "Fortnite", "Karleto", "Karoca servis", "101 i 102 lošinjski dalmatiner", "Cruela de Vil" i "Crveni ferari".

Pred velikim brojem gledatelja koji su se poredali duž obje strane nizbrdice uz bočnu stranu sportske dvorane, održano je nekoliko spustova karoca, a potom i dodjela priznanja. Organizatori su najboljom karocom proglasili onu u obliku ratnog aviona "Barak F-16 / Heroj a ne zločinac", a za najbolju ideju nagrađena je "Zanossi škrinja". Najpouzdanijom karocom proglašena je "Spužva Bob", titulu "miss Balinjerade" ponijela je Željka Karlović, a "vječne miss Balinjerade" Fulvia Lettich Gadža. Izabran je najljepši par iz publike - Alessandro i Sanja, a dodijeljena su i druga pojedinačna priznanja u skladu s ambijentom događaja.

Na današnji dan.....

20/5/2010

U Cresu umro dr. Ivo Margan (r. 1926.), ravnatelj bolnice Sušak, ministar zdravlja NR Hrvatske, potpredsjednik vlade SFR Jugoslavije, predsjednik Izvršnog odbora UNESCO-a (1985.-87.)