Pon23092019

Zadnje dodano:23.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Maškarani urnebes u Cresu

Maškarani urnebes u Cresu

Petsto razuzdanih maškara iz Hrvatske, Slovenije i Italije, feštalo je u Cresu u noći sa subote na nedjelju, na petnaestom creskom ljetnom karnevalu...

Nikad masovnije - sudjelovalo je čak dvadeset maškaranih skupina: Prve creske mažoretkinje, Limena glazba "Goba" iz Slovenije, Maškarana skupina "Servolane" iz Trsta, creski "Vežgani", "Kompanija s Pašca", "Draške maškare", "Amici" iz Rijeke, "Lako ćemo" iz Rijeke, "Viva Ri" iz Rijeke, "Pehlin Queens", "Siti i pijani", "Labinjonska folšarija", "Farabuti" iz Labina, "Koromačno", "Veli Vrh" (Pula), "Čavjanske maškare" (Čavle), "Tehnovikinzi" Kluba mladih "Susajda" iz Cresa, Karnevalska grupa "Špažićari" iz Kostrene, "Čepljanske maškare" iz Čepića i "Cafe bar Koke i pilići" iz Cresa. Stigli su, naknadno, i Lošinjani.

Zahvalnice skupinama su ispred pozornice na Konsu podijelili gradonačelnik Kristijan Jurjako i direktorica creske Turističke zajednice Sanja Živanović, a potom je svirku nastavio poznati feštarski sastav "Lady Luna", čest i cijenjen gost otoka.

Na današnji dan.....

23/9/1902

Rođen Branko Kojić, znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka