Otoci.net

Sri23012019

Zadnje dodano:22.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Bubnjevi spajaju

Bubnjevi spajaju

Dugogodišnji bubnjar rock-skupine "Zabranjeno pušenje" Branko Trajkov "Trak" u Malom Lošinju održao je promotivnu radionicu bubnjanja.

U predvorju kinodvorane Vladimira Nazora, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, okupilo se dvadesetak zainteresiranih osoba različitog profila - od onih koji su se prvi put susreli s ovim instrumentom, pa do onih za kojima su već mnogobrojni javni nastupi.

Voditelj Trajkov opremio je sudionike raznim vrstama bubnjevima, a potom ih uputio u osnove ovog instrumenta. "Uživao sam u radu, ljudi su veseli i kooperativni, a kod nekih se osjetilo da imaju iskustva", kazao nam je Trajkov nakon dvosatnog bubnjanja. Ovakve radionice priređuje već osamnaest godina, od 2000. godine u Rovinju, kada su okupljena djeca žrtva mina iz ratom pogođenih zemalje bivše Jugoslavije. "Ispočetka su se djeca iz Hrvatske, BiH, Srbije i Kosova gledala neprijateljski, no sudjelovanje u radionici bubnjanja brzo ih je učinilo prijateljima", rekao je Trajkov, koji radi u dječjim vrtićima, školama, zatvorima, ovisničkim komunama, u tvrtkama koje priređuju "team buildinge", a ovu je radionicu održao nakon prvog kontakta u Odgojnom domu u Malom Lošinju.

Na današnji dan.....

23/1/1968

U Italiji umro dr. Bernardino Rizzi (r. 1891. u Cresu), franjevac i glazbenik