Otoci.net

Sub23032019

Zadnje dodano:22.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava "Morti" i ostali zasjali na lošinjskom "zubatom" suncu

"Morti" i ostali zasjali na lošinjskom "zubatom" suncu

Petnaestak maškaranih grupa prodefiliralo je središtem Malog Lošinja u hladno, ali sunčano popodne, na posljednjem danu ovogodišnjeg karnevala.

Nakon zastave Lošinjskog karnevala i Puhačkog orkestra "Josip Kašman", bez kojih ovakve povorke ne mogu proći, niz Ulicu braće Vidulić slilo se more maškara, od onih dječjih, preko tinejdžera, pa do odraslih - neki su maskirali šminkom i odjećom, drugi su pak tome pridodali i kompleksne konstrukcije i vozila. Najbrojnija skupina bila je "Ministarstvo dei morti", koja je u nedjelju predstavljala Lošinj na 35. međunarodnom karnevalu u Rijeci. Neke skupine odabrale su kritiku lokalne i šire politike, pa je na "meniju" bio slogan "Prvi od tisuću otoka", obnova aerodroma, razvoj turizma...

Nakon plesnih točaka, s izletničkog broda privezanog uz rivu, pročitan je tradicionalni "teštament" i time "presuđeno" pustu. Karneval u Malom Lošinju završit će večernjim (21 h) maškaranim plesom u hotelu "Helios" na Čikatu, uz nastup Maura Staraja i "La Bande".

U prijepodnevnim satima, u centru Malog Lošinja predstavile su se dječje maškare, a maškarani ugođaj pripremljen je i u raznim ustanovama, lokalima i tvrtkama.

Na današnji dan.....

23/3/1940

Na Susku započeta gradnja tvornice ribljih konzervi, radila do kraja šezdesetih godina