Otoci.net

Pon23072018

Zadnje dodano:23.07.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Masalinu sve tri zastavice, Kordić i Laufer najbolji alkari

Masalinu sve tri zastavice, Kordić i Laufer najbolji alkari

Dino Masalin iz Nerezina dokopao se svih triju zastavica na natjecanju "klizavi stup", najatraktivnoj disciplini tradicionalnih Veloselskih ljetnih užanci.

U potezanju konopa, od dviju momčadi bolja je bila "Veli Lošinj", pobijedivši "Rovensku". I od ženskih ekipa "Veli Lošinj" je bio najbolji, ispred "Zlatokrilki" i "Connecta". Revijalno su konop vukla i djeca, njih ukupno pedesetak.

U veloselskoj alci, u kojoj alkar sjedi u karioli koju gura drugi član ekipe, pobijedili su Tis Laufer i Leo Kordić, drugi su Paola Jerman i Filip Marić, a treći Filip Jerman i Lovro Magašić.

Najvještijima u potapljanju sandolina pokazale su se Nika Mančić Bonić i Paola Jerman, drugi su Rudi Bonić i Barbara Bonić, a treći Fran Dumenčić i Roko Rudeš. U regati u sandolinama, najbrža je bila Nika Mančić Bonić, Fran Dumenčić bio je drugi, a Nikola Vlašiček treći.

Plivačko natjecanje starijih od 14 godina osvojio je Leo Kordić ispred Luke Kolaševića, od mlađih najbrži su redom bili Maro Banac, Roko Rudeš i Fran Dumenčić.

U natjecanje u skakanju u vrećama najspretniji su redom bili Tvrtko Sopta, Lorena Udović i Robert Mandarić, a u trčanju s jajetom u žlici David Crnjaković, Fran Dumenčić i Barbara Rudeš.

Na današnji dan.....

23/7/1967

U M. Lošinju umro Niko Pinčić (rođ. 1902. u Ćunskom), novinar, čakavski pjesnik, putopisac