Otoci.net

Čet21112019

Zadnje dodano:21.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika Bor pao na vozilo u vožnji, štete na barkama i plažnim objektima

Bor pao na vozilo u vožnji, štete na barkama i plažnim objektima

Otočani danas utvrđuju štete i čiste nered nastao jakim jugom jučer poslijepodne i navečer. Jak vjetar bio je popraćen i rastom razine mora, koje se prelijevalo u svim dijelovima otočnih naselja, a udari valova oštećivali su objekte uz more.

Pune ruke posla imali su lošinjski vatrogasci, ubilježivši četrnaest intervencija, uključujući one na uklanjanju bora koji je pao na vozilo u vožnji, srećom ne ozlijedivši pritom vozača, te pad bora preko vanjskog skladišta za plinske boce na benzinskoj stanici na Rujnici. Obavljeno je jedno ispumpavanje mora iz privatnog objekta, a uklonjeni su s cesta borovi i brojne grane, kako bi se promet mogao nesmetano dalje odvijati.

U uvali Čikat bor je pao na igralište za odbojku na pijesku ponad glavne plaže, more je razbilo plažne objekte u uvali Čikat i na plaži Veli žal, gdje se raspala drvena kućica postavljena na stijenama nedaleko od restorana. Na cestama i putevima mnogo je sitnog kamenja, nakupina borovih iglica i sitnih grana, te lokava, pa se preporuča pažljiva i sporija vožnja.

Štete su nastale i na otoku Susku - gdje je potopljeno osam barki, a stradala je i nedavno postavljena oprema na pristaništu - vatrogasci su intervenirali prilikom požara na tri ormarića za instalacije, a i ostali su oštećeni.

Praktično cijela stara gradska jezgra Cresa bila je noćas pod morem. U Martinšćici su štete pretrpjele terase ugostiteljskih objekata uz more.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!