Glisiranje uz obalu, formalni propusti

Ilustracija
Ilustracija
Policijska uprava primorsko-goranska dala je ukupne informacije o prekršajima na moru zabilježenima i kažnjenima tijekom proteklog vikenda...

"Između 29. i 31. srpnja u akvatoriju otoka Lošinja, Cresa, Krka, Raba te u moru ispred Rijeke, u blizini Sušačkog lukobrana u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatečeno je 12 stranih državljana. Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka zatekle su trojicu državljana Austrije, po dva državljana Italije, Švicarske, Češke i Njemačke te državljanina Slovačke. Zbog počinjenog prekršaja izrečene su im novčane kazne sukladno odredbama Pomorskog zakonika.
Tijekom ovog razdoblja u lošinjskom akvatoriju zatečen je i državljanin Mađarske, koji je upravljao plovilom za koje nije posjedovao policu osiguranja. Također, na lošinjskom području zatečen je i državljanin Njemačke koji po uplovljavanju u hrvatsko teritorijalno more nije obavio potrebnu graničnu kontrolu u luci gdje je najbliži granični prijelaz", stoji u izvještaju MUP-a.