Otoci.net

Sri13112019

Zadnje dodano:12.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika Glisiranja preblizu obali

Glisiranja preblizu obali

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je o nekoliko prekršaja na moru, koji se uglavnom tiču glisiranja preblizu obali, čime nastaje opasnost za kupače.

"Od 25. kolovoza do danas u akvatoriju otoka Cresa, Lošinja i Raba posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka zatekle su 11 stranih državljana u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Riječ je o sedam državljana Njemačke, tri Austrije te o državljaninu Poljske. Svima su temeljem odredbi Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.
Pored glisiranja, u prekršaju iz domene Pomorskog zakonika zatečen je i državljanin Španjolske, koji je 26. kolovoza sidrio plovilo u luci Mali Lošinj čime je ometao i ugrožavao promet ostalih plovila", stoji u izvještaju MUP-a.

Na današnji dan.....

13/11/1943

Njemački okupatori u M. Lošinju strijeljali 30-ak partizana, aktivista i rodoljuba, među kojima su bili Mate Vidulić i Giovanni Del Conte

13/11/1943

U Cresu, njemački okupatori priveli vođe narodne vlasti, većina ih je potom ubijena ili odvedena u koncentracijske logore

13/11/1943

Ubijen Mario Martinolić (rođ. 1905. u M. Lošinju), antifašist, po njemu nazvana Osnovna škola