Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika Provalnici se namjerili na kampove

Provalnici se namjerili na kampove

U lošinjskom kampu "Poljana" ovih dana muku muče s ekipom provalnika koja je već nekoliko puta pokušala ukrasti imovinu posjetitelja kampa...

"Još u petak vidjeli smo dvojicu koji su u trgovini u kampu kupila pivo i potom nekoliko sati sjedili i pili ispred trgovine, a isto se ponavljalo i narednih dana", kazao nam je direktor kampa Stefan Kedves, te nam prepričao događaj: "Jedan naš češki gost u ponedjeljak je prijavio da se dvojica sumnjivo ponašaju, te smo krenuli prema bungalovima i zatekli jednoga od njih kako provaljuje. Zaštitar ga je ulovio, a drugi se dao u bijeg, te ga je ulovio upravo taj naš gost."

Ispostavilo se da družinu čine trojica, a baš taj treći koji im se pridružio, ima za sobom tridesetak prijava zbog provala. Njega je policija odvela u postaju, kasnije i pustila jer ništa nije bilo ukradeno, kazao nam je Kedves, dok su ostala dvojica kasnije još nekoliko puta nastojala ući u kamp, pod izlikom da traže novčanik koji im je ukraden u kampu. Čini se da priču nisu dogovorili do kraja, jer kada su se razdvojili, jedan je tvrdio da je novčanik nestao u baru, drugi u objektu s tuševima, treći u WC-u.

Utvrđeno je da su članovi ove skupine već pokušali provaliti u bungalov, te u jedan kamper koji je, igrom slučaja, u vlasništvu policajca iz Njemačke.

Kedves nam je kazao da sumnjivci, koji se koriste automobilom zadarskih registarskih oznaka, i dalje nastoje ući u kamp, angažirano je još zaštitara, a da je upozorio i kolege iz kampova u Nerezinama, koji su također vidjeli ove provalnike.

Prema izvještaju MUP-a, 39-godišnji provalnik hrvatskog državljanstva bit će po dovršetku kriminalističkog istraživanja prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Kamp "Poljana" prostire se na 19 hektara, s "granicom" od približno 2,5 kilometra, što nadzor čini težim. Sadržaji u kampu, poput kupanja na plaži i sportskih igrališta, dostupni su i osobama koje nisu gosti kampa, uz predočenje osobne iskaznice, a pretpostavlja da su sumnjivci iskoristili trenutak nepažnje i ušli u kamp.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka