Ned20102019

Zadnje dodano:19.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika "Usmrćivanje životinja je kazneno djelo"

"Usmrćivanje životinja je kazneno djelo"

Lošinjsko Društvo za zaštitu životinja reagiralo je na nedavni slučaj bacanja četiri mačića na smetlište, gdje su i uginuli...

"Mi nismo uzgajivačnica životinja - mora postati jasno svakom pojedinom građaninu da, kada izbaci životinju na ulicu, stvara veliki problem. Na takve slučajeve, a najčešće je riječ o mačkama i psima, velika većina će samo okrenuti glavu i kazati da to nije njihov problem, a za razliku od njih - mi zastanemo, pomognemo, javimo se na upit i probamo učiniti najbolje za životinju u datoj situaciji", stoji u priopćenju Društva za zaštitu životinja.

U udruzi upozoravaju na Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, prema kojemu je zlostavljanje i usmrćivanje životinja kazneno djelo: "Tko usmrti životinju ili ju zlostavlja, te nanosi nepotrebne boli ili ju izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se novčanom kaznom te kaznom zatvora do jedne godine. Ovim zakonom predviđene su i kazne zatvora za onoga tko iz nehaja uskratom hrane i vode ili na neki drugi način izloži životinju tegobnom stanju."

Na današnji dan.....

20/10/1908

U brodogradilištu blizu Monfalconea, osnivača Lošinjana Alberta i Callista Cosulicha, porinut parobrod "Trieste"