Otoci.net

Čet12122019

Zadnje dodano:12.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Djeca Cresa u posjetu Italiji

Djeca Cresa u posjetu Italiji

Grupa učenika creske osnovne škole i gimnazije, predvođena prof. Sonjom Pokupec Salković, ujedno predsjednicom gradskog Odbora za suradnju s jedinicama lokalne samouprave, posjetila je Italiju...

Cresani su sudjelovali u europskom projektu "I sapori dello sport" održanom u talijanskom gradu Comacchio, s kojim je Cres pobratimljen. Projekt se sastojao od tri dijela - prvi je održan u mjestu Goro (Italija) od 29. kolovoza do 1. rujna, drugi na Malti od 6. do 8. rujna, a treći, na kojem su sudjelovali i predstavnici Cresa, u Comacchiu od 12. do 14. rujna.

Mladi Cresani predstavili su svoj grad i njegovu turističku ponudu, te sudjelovali u raznim sportskim susretima, a boravak u Italiji iskoristili su i za razgledavanje Comacchija, Ravenne, te parka prirode Delta del Po. Središnji skup održan je u palači Bellini u Comacchiu. Uvodno je gradonačelnik Gora, Diego Viviani, naglasio da se ovime povezuju područja s pomorskom tradicijom te izrazio zadovoljstvo uključivanjem mladih u projekt. Ostali govornici pohvalili su znanje talijanskog jezika mladih Cresana, te njihovu dobru pripremljenost za ovaj susret.

Po povratku ih je u gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Kristijan Jurjako, te obećao da će se Grad Cres i dalje javljati na slične natječaje kako bi svojim mladima omogućio da putuju, upoznaju svijet i razmjenjuju iskustava sa svojim vršnjacima. Prof. Pokupec Salković izrazila je zahvalnost Gradu koji je omogućio ovo putovanje, te ravnateljima škola koji su dopustili da učenici izostanu s nastave.

Projekt "I sapori dello sport" u cijelosti je financiran iz programa "Europa za građane" Vijeća Europe.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!