Pon16122019

Zadnje dodano:16.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Opremljen kabinet posebne odgojno-obrazovne skupine

Opremljen kabinet posebne odgojno-obrazovne skupine

Prosinačka dobrotvorna akcija u Malom Lošinju, pod organizacijskom palicom Društva "Naša djeca", napokon je dobila svoj zaključak - u pogonu je novoopremljen kabinet posebne odgojno-obrazovne skupine u Osnovnoj školi Marija Martinolića.

U prosincu je koncertima, aukcijom, sportskim natjecanjima i drugim prilozima prikupljeno približno 38 tisuća kuna. U veljači su u Dječjem vrtiću "Cvrčak" počeli raditi s novim digitalnim logopedskim setom, a sada je na red došla i škola - od novonabavljene opreme koristi će imati djeca niskog mišićnog tona, senzornih teškoća, ona koja imaju teškoće s govornom komunikacijom. Trenutno je predviđen rad s troje učenika koji ne pohađaju redovne oblike nastave.

U ovom kabinetu tim povodom okupile su se stručnjakinje za rad s djecom Anita Mičić i Jelena Kamalić, ravnateljica škole Olivela Franko, predstavnice Društva "Naša djeca" predvođene Jadrankom Hofmann, te lošinjska gradonačelnica Ana Kučić i čelnik neovisne liste u Gradskom vijeću Dubravko Devčić - predstavnici nekih od mnogobrojnih donatora. Hofmann je istaknula da je ovo zaključak devete akcije i da u udruzi već razmatraju kako organizirati desetu, kao i želju da se na temelju ovog kabineta izgradi sveobuhvatniji centar za rad s djecom s teškoćama u razvoju, kako bi nestala potreba da te obitelji odlaze s otoka, ali i da se time na otoku zaposle novi stručnjaci.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!